Új helyet kap a miskolci családsegítő

 

 

A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások 2016. évi átalakításának részeként Miskolc Megyei Jogú Városban is új szolgáltatási egység jött létre, a járási feladatokat ellátó Család – és Gyermekjóléti Központ, ideiglenes helyén, a Szemere u. 5. szám alatt. A MESZEGYI részeként működő szakmai egység széles körű gyermekvédelmi tevékenységet végez, speciális szolgáltatásokat biztosít, és módszertani támogatást nyújt a Miskolci és járási családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok számára. A széles körű feladatellátás a jelenlegi székhelyen nehézségeket okoz, ezért szükséges a Család-és Gyermekjóléti Központ elköltöztetése.

A Széchenyi 2020 projekt célja, hogy a Miskolc, Mátyás király utca 15. szám alatt található üresen álló önkormányzati tulajdonú épület átalakítása, kibővítése révén létrejöjjön egy korszerű intézményi központ, amely alkalmas lesz a család-és gyermekjóléti központ szolgáltatási feladatainak ellátására.

 

A 4 épületszárnyból álló önkormányzati tulajdonú épületben korábban egy szárny már felújításra került, jelen projekt keretében a további három szárny infrastrukturális és energetikai fejlesztése történik meg. Hőszigetelik az épületet és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. Megújul a fűtési és villámvédelmi rendszer, az intézmény tetejére napelemeket telepítenek. Az akadálymentesítést is szem előtt tartja a projekt, a terv szerint rámpák, az épületen belül akadálymentesített WC kerül kialakításra.

A munkálatok várhatóan 2020 májusáig tartanak.

 

A TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00017 azonosító számú „Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ energetikai korszerűsítése” című projekt 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 94 093 597 Ft.

 

A TOP-6.6.2-16-MI1-2017-00001 azonosító számú „Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ kialakítása” című projektje 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 175 599 164 Ft.