Szeszesitalt lopott, majd rögtön ütött mikor tetten érték

                       

 

A Miskolci Járási Ügyészség indítványt tett egy rablás bűntettével gyanúsított  fiatalkorú férfi letartóztatásának elrendelésére.

 

 

A nyomozás adatai alapján, a 17 éves gyanúsított 2019. január 02.- án este egy kazincbarcikai szupermarketben levett a polcról egy 0,7 literes whiskyt, majd azt eltulajdonítási szándékkal a nadrágjába rejtette. A gyanúsított cselekményét az áruház biztonsági őre észlelte és felszólította, hogy álljon meg, valamint a visszatartása érdekében a gyanúsított ruházatát megragadta. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget és az eltulajdonított ital megtartása érdekében a fogásból kiszabadítva magát, a biztonsági őrt könyökkel megütötte majd a helyszínről elmenekült.

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság elfogását követően a férfit – akivel szemben több másik büntetőeljárás is folyamatban van – gyanúsítottként hallgatta ki,őrizetbe vette, majd előterjesztést tett az ügyészség felé a letartóztatás elrendelésének indítványozására.

 

A Miskolci Járási Ügyészség álláspontja szerint a fiatalkorú gyanúsított esetében az elkövetett bűncselekmény különös tárgyi súlya mellett megállapítható a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés illetve a tanúk befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének veszélye is, ezért indítványt tett a kényszerintézkedés elrendelésére a Miskolci Járásbírósághoz.

 

Amennyiben a bíróság a későbbiekben ezért a cselekményért a férfi bűnösségét megállapítja, akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti.