MIVIZ követeléskezelési megállapodás – jó hír a vízszámlával tartozóknak

 

 

 

A Miskolc Holding Zrt. korábbi vezetőinek döntéseként a MIVÍZ Kft. még nyáron értékesítette a cég éven túli kintlévőségeit egy harmadik fél, az Energy-Credit Zrt. felé. Ezen megállapodás értelmében egy budapesti ügyvédi iroda fizetési felszólítást küldött ki az ügyfelek részére még december végén. Ezzel összefüggésben több száz felháborodott mivíz-es fogyasztó panasza jutott el a Miskolci Önkormányzathoz és önkormányzati képviselőkhöz, és a szolgáltatóhoz az elmúlt időszakban.

A vízdíjtartozásokkal kapcsolatosan, a napokban kézhez vett fizetési felszólítások ügyében a Miskolc Holding Zrt. és a MIVIZ Kft. sikeres tárgyalásokat folytatott a követeléseket megvásárló Energy-Credit Zrt. és az általuk megbízott ügyvéd, dr. Szabó Gergely irodájával.

Az Önkormányzat kérésének megfelelően megállapodtak a felek, hogy azon 5.000 Ft alatti tartozások esetében, ha a tartozó ügyfél a tartozását a MIVIZ Kft. levelének kézhezvételét követő 8 napon belül – legkésőbb 2020. január 25-ig -, egy összegben a felszólító levélben megjelölt számlaszámra megfizeti, abban az esetben a tőketartozásokon felüli adminisztrációs és/vagy ügyvédi költségek elengedésre és törlésre kerülnek.

Azon fogyasztóknál, akiknél a MIVÍZ-zel folytatott egyeztetések során kiderült, hogy tartozásukat már korábban megfizették és ezt igazolták is, nem kell a kiküldött levélre reagálniuk, azt a MIVÍZ helyettük a felszólítást kiküldő ügyvédi irodával elrendezi. A hibásan nyilvántartott tartozások törlésre kerülnek.

Fontos! A tartozásokat az ügyvédi levélben megjelölt számlaszámra kell teljesíteni.

Az érintett felek együttműködését és türelmét ezúton is kérik és köszönik.