Elhunyt Iván László professzor , Gönc díszpolgára

Hajnalban kaptuk a tragikus hírt – elhunyt dr. Iván László orvosprofesszor, 86 esztendős korában örökre visszaadta a lelkét a  Teremtőjének.

Orbán Viktor gyakran kikérte tanácsait idős ügyi, egészségpolitikai szakkérdésekben
Első főnöke Miskolcon dr. Bagothay László volt. Emlékére dr. Argay László professzorral emléktáblát helyeztek el a kórházban. Kriza Ákos polgármesterrel együtt leplezték le.

Laci bácsi gyermekéveit szeretett városában Göncön töltötte. Elvégezte az orvostudományi egyetemet , s utána hosszú ideig a miskolci Semmelweis kórházban dolgozott. Mint ideggyógyász és a  gerontológia minden tudója komoly nemzetközi sikereket ért el a kutatás területén. A Fidesz szakpolitikusaként több cikluson át volt parlamenti képviselő. Az idős ügyi tanácsban és egészségügyi témában sok projektet menedzselt miközben a gyógyítással se hagyott fel. Sokunk számára ismerős volt a televízióból, mivel több műsorban érdekfeszítő, érzékletes előadásokat tartott a gerontológiai kérdésekről.

Az utolsó adventi találkozás a padtársakkal – megígérte bemegy a nagy házba, hogy rendet tegyen…
Utoljára a XXIII. János pápa  szeretetotthonban élt.  Szigorúan  megválogatott emlékei között.
A Gönci szülőháza előtt
Mi akik elkísértük a nagy útra

 

Laci bácsit utoljára tavaly karácsony előtt adventkor meglátogatták a parlamenti padtársai. Mondták hiányzik a Tisztelt Házból a tiszteletet parancsoló szakmai tudása. Akik ismerték tudták, csupa szívjóság és önzetlen segítőkészsége nem ismerte a pártszimpátiát. Borsodot megyénket élete évégéig otthonának tekintette. A mindig elérhető politikusok sorába tartozott így sokan keresték különböző támogatási ügyekkel. Lobbizott a régióért.

Tavaly tavasszal a kancellária segítségével még ellátogatott Göncre, kimentünk a romokban álló szülőházához. S a mentőautóból kiszállva még a szülei sírjához is eljutott.

Ma éjszaka csendesen elhunyt. Temetéséről később intézkednek.

Kerényi László felvételei