Mezőcsát a BOKIK Lions bál díszvendége lesz – készülnek a bemutatkozásra

Várja a bálozni vágyókat a BOKIK és az Első Miskolci Lions Klub február

15-i, hagyományos jótékonysági báljára! A vendégek ezúttal is a Népkerti Vigadóban tölthetnek el egy kellemes, mulatós estét ezen a szombaton.

 

Akik figyelik ezt a nagy múltú eseményt, tudják, hogy a tombola bevételét mindig jótékony célra ajánlják fel a szervezők. Idén a teljes összeget a Megyei Kórház Velkey László Gyermek Egészségügyi Központjában működő általános iskola kapja.

 

BOKIK Lions bál a Vigadóban

A talpalávalót ezúttal a kiváló zenészekből álló egri Gonda Music Band szolgáltatja, a díszvendég város pedig Mezőcsát lesz.

Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere elmondta készülnek a báli A bemutatkozásra, olyan prezentációt állítottak össze, amely mindenkinek kedvet csinál a városuk meglátogatására. A népi együttesük nyitótánccal kedveskedik a vendégeknek. A projektoros vetítésen számos képet láthatnak majd a dinamikusan fejlődő városról. Többek közös méltán híres helyi termál fürdőről amelynek a rekonstrukciójára félmilliárdos támogatást nyújtott a kormány. Ebből lesz egy új 220 személyes családi élmény medence a bejárattól balra. E miatt sajnos áprilisban bezár a strand és még nem biztos, hogy őszre kinyithatnak. Az építkezés idején kockázatos lenne a régi medencék üzemeltetése, mivel a csaknem kétszáz milliós közművesítési földmunkálatok akadályoznák a vendégek kiszolgálását. A beruházás keretei elég szűkösek , ezért most lobbiznak egy kemping megépítéséért és a parkoló megnagyobbításáért. S nagyon büszkék a tanmedence megvalósulására is.

Ám mindennél boldogabb a polgármester asszony, hogy hosszú idő után tavaly először megállt a város lélekszámának a fogyása. Sőt 2019 – ben hét újszülöttel gyarapodtak. Ez persze még messze van a demográfiai robbanástól, de a környező településekhez képest ez óriási eredmény. Korábban megesett, hogy a lakosság létszáma csaknem félszázzal csökkent. Mezőcsát, Dél Borsod gyöngyszeme egyre élhetőbb település és mint családias város sokan költöznek oda akik nyugodt életre vágynak.

 

Minden mulatni vágyót szeretettel várnak erre a vidám farsangi mulatságra.

A programról és a jelentkezésről a www.bokik.hu oldalon találhatnak részleteket.

A címképet Kerényi László készítette – a polgármester asszony dr. Fónagy János államtitkárral egyezteti a terveket