A járőrök egy órán belül kétszer is tetten érték azt a sofőrt, aki érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett autójával

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2020. február 5-én 16 óra után először a Miskolc, Erenyő úton, majd másodszor a Lorántffy Zsuzsa utcában vonták ellenőrzés alá azt a gépjárművezetőt, aki járművével úgy közlekedett, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az első intézkedés során a járőrök felhívták a férfi figyelmét arra, hogy autójával nem folytathatja az útját. Egy órán belül a második alakalommal is tetten ért 35 éves miskolci sofőrt a közlekedési rendőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A hatóság 2020. február 6-án meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és kilencvenezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!