A Velünk város tájékoztatójára közleménnyel reagált a Fidesz KDNP frakció – folytatódhatna a párbeszéd a miskolci tévében is

A miskolci közgyűlés Velünk a Város frakciója csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondták: az önkormányzat közel 10,  a Miskolc Holding Zrt. a tagvállalatokkal együtt 53 milliárd forintnyi kötelezettségállományt nyög az előző városvezetés meggondolatlan, szakmaiatlan és pazarló gazdálkodásának köszönhetően,

Ez a több, mint 63 milliárd forint miskolci lakosokra levetítve, fejenként 410 ezer forint, ha pedig egy családot nézünk, akkor milliós összeg.

Erre gyorsan reagált a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja.

Közleményükben azt írják: Miskolc 2020-as költségvetése sajnos egy szomorú, beruházások nélküli költségvetés. Véleményük szerint visszamutogatás helyett az új városvezetésnek a forrásszerzéssel kellene foglalkozni, de ennek egyelőre semmi jelét nem látják.

Tehát megy a levélváltás. Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy helyükben a közlemény helyett csak elmentem volna az előre meghirdetett sajtótájékoztatóra. A média  rettentően örült volna ha az egymással ellentétes véleményt hangoztató politikusok a kamerák előtt beszélik meg mindezt. Állítólag fontolgatták ezt a lehetőséget, majd nem akadt aki vállalta volna ezt a párbeszédet.

Mi miskolciak, mi választók pártállástól függetlenül legfeljebb egy évig tudomásul vesszük, hogy választottjaink nem kommunikálnak egymással face to face. Úgy mint korábban, a hagyomány folytatódik.

Szerintem csak ki lehet kényszeríteni a normális , konstruktív egymás tiszteletén alapuló párbeszédet. Ha máshol nem a következő közgyűlésen. Vagy ott van a miskolci televízió  ahová korábban ellenzéki képviselők nem nagyon voltak szívesen látott riportalanyok. Véget lehet vetni az úgynevezett alákérdezős, hogyan tetszik lenni szerű mikrofonállványos kinyilatkoztatásoknak. Mi lenne ha a nyilvánosság előtt tárulkoznának ki a képviselők, s ott mondanák el mire számítsunk Miskolcon a közeljövőben.