Putyin Oroszország hőse – nálunk a hírszerzés becsületét lerombolták – sajnálom , hogy a hölgy magára vette a célzást – Medgyesi Sugárral egy hajóban
Putyin

Vlamigyir Putyin hazánkban is népszerű. Amikor hozzánk látogat, elég gyakran még a csatornafedeleket is lehegesztik Budapesten. Biztos ami biztos, a haladási útvonalait végig zárják noha tőlünk aligha van mitől tartania. Magam is az egyik legvagányabb, legrugalmasabb politikai vezetőnek tartom.

Pragmatikusan gondolkodó, tudja egy ilyen nagy országot, ahol a demokráciának még a csirája se kelt ki csak vasmarokkal lehet vezetni. Gorbacsov mindennel kísérletezett majd maga is rádöbbent Oroszország vezetéséhez vasmarokra van szükség. Ezt szokták meg. Jut eszembe előkerült az orosz elnök KGB-s igazolványa. Idáig is tudtuk, hogy kelet Németországban vezette az ottani hírszerző hálózatot. Jól beszél németül és saját bőrén tapasztalta meg az NDK és az NSZK közötti életszínvonal különbséget. Maga is átjárt a nyugati zónába bevásárolni.

Medgyesi Péter nejével egy múltbéli szárszói találkozón Bajnaival. Még aligha sejti, hogy ő is beül majd a székébe. S ha megnézik a fotót, háttérben Havas Henrik aki eltűnt mint Petőfi Segesvárnál
kep_247
Sugár András és Medgyesi Péter miniszterelnök az egykori médiahajón – Medgyesi menet közben ugrott fel és ugyanígy tűnt el a fedélzetről. Érdekes szokás! Hozzáteszem ezt a képet magam csináltam az akkor megjelent Nokia kis telefonnal. András ezt a képet kinagyította és kiakasztotta a szobája falára.

Mindezt csak azért mondom mert mifelénk nincs valami nagy presztízse az állambiztonság, a hírszerzés területén dolgozóknak. Tőlünk Keletre is volt rendszerváltás ám Magyarországon máig is keverik a belső biztonsági szolgálatokat a külföldi hírszerzéssel.  Ostoba módon.

Oroszországban ellenkezőleg , Putyin KGB-s múltját misztikus tisztelet övezi. Medgyesi Péternek is titkolnia, magyarázkodnia  kellett, hogy ügynök volt, s a hazájáért különböző szolgálatokat tett. Ami még furcsább, akik kémkedtek külföldi nagyhatalmaknak azok nemcsak amnesztiát kaptak ,de rehabilitálták is őket. Elgondolkodtató, morálisan, praktikusan, végül is ezek után sikerült is tönkre vágni a szolgálatok becsületét.

Nemrégiben Tasnádi Lászlót a volt három per kettes főosztály vezetőjét támadták meg csak úgy a médiában. Ő nyugdíjazásáig  Pintér Sándor államtitkára, bizalmi embere volt. Aki ismeri tudja, hogy mi minden köszönhető neki. Csak ám ezen a területen első a titoktartás akár életünk végéig, ha másként nem rendelkeznek.

Amikor egy kedves hölggyel ebben a témában vitába keveredtem, nem mondhattam mást, tudja a hírszerzés legalább olyan ősi foglalkozás mint a bájaikat áruló nőké. Esküszöm nem akartam megsérteni, ez eszembe se jutott, hogy még magára veszi. Hiszen kihangsúlyoztam, a bájaikat árulóké… Már akiknek volt ilyenjük.