Börtön és kiutasítás a nőkre támadó külföldi férfinak – egy egyiptomi támadt a hölgyre

 

 

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség még 2019. novemberében emelt vádat azzal az egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, akinek ügyében a napokban hozott ítéletet a Tiszaújvárosi Járásbíróság.

 

A ítéleti tényállás szerint, a Tiszaújvárosban egy olasz cég alkalmazottjaként dolgozó vádlott 2019. február 24.-én este  a belvárosban figyelt fel a kerékpárjával hazafelé tartó sértettre, egy középkorú nőre. Az ittas állapotban lévő vádlott futva követni kezdte kiszemelt áldozatát, majd mikor utolérte hátulról meglökte a sértettet, és a kerékpárjára szerelt kosárból megpróbálta kirántani a nő táskáját.  A sértett azonban ellenállást tanúsított, segítségért kiáltott és értékei védelmében dulakodni kezdett a támadójával, miközben erősen tartotta a táskát. A vádlott, aki feltehetően nem számított ilyen komoly ellenállásra, végül eredeti tervét feladva elengedte a sértett táskáját, majd miután sikerült megszereznie két francia krémes süteményt a kerékpár kosarából, elmenekült a helyszínről.

 

A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló hámsérüléssel járó sérüléseket szenvedett.

 

Néhány nappal később, az ismét ittas állapotban lévő vádlott kora délután a belvárosban sétált, amikor a közelében felfigyelt egy fiatal nőre, akit követni kezdett. Mikor utolérte, hátulról a nő lábai között benyúlva a ruházatán keresztül a kezével végigsimította a sértett nemi szervét.

 

A nő a sérelmére elkövetett szeméremsértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

 

A járásbíróság – két tárgyalási napon felvett részletes bizonyítást követően – a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő, enyhe fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező férfit a váddal egyezően, rablás bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek és halmazati büntetésként 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint 3 évre kiutasította az ország területéről. Az ítélet jogerős.