Önmérséklet  vagy a jogos észrevételek közzététele – a járványhelyzetről szóló információk nem azonosak a pánikkeltéssel

Noha többször , több kormánypárti politikus kérte, hogy a járvánnyal kapcsolatos félelmeinket ne használja az ellenzék pártpolitikai céljaik elérésére. Ne a szavazatszerzés, a pártszimpátia megnyerésére igyekezzenek a híradásaikban.  Nehéz, sőt mi több kivitelezhetetlen ez az elvárás. A párt szóvivői nem állhatják meg, hogy a hozzájuk fordulók, a segítséget kérők meglátásait, az egészségügyben látott tapasztalt bénaságot ne jelezzék az illetékeseknek.

Jelenleg 16 egészségügyi dolgozó megfigyelés alatt – Itt a következménye annak, hogy a kormány nem adott védőfelszerelést! Ez jelent meg több médiumban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte az atv.hu-val, hogy16 egészségügyi dolgozó van megfigyelés alatt a Dél-Pesti Centrumkórházban. Annyira fontosak a kormánynak az orvosok és az ápolók, hogy ne menjenek el szabadságra, de annyira már nem voltak fontosak, hogy kapjanak pár darab pár száz forintos maszkot és kesztyűt?

A Demokratikus Koalíció magyarázatot vár: ki a felelős azért, hogy már most 16 egészségügyi dolgozó áll megfigyelés alatt? Hol vannak azok a védőfelszerelések, amelyeket állítólag a rabok készítettek több műszakban, és kik kapták meg ezeket, ha nem az orvosok és az ápolók? Ki fogja ellátni a koronavírusos betegeket, ha a kormányfelelőtlensége miatt már a járvány elején megbetegszenek az orvosaink és ápolóink? Az Operatív Törzs tagjai fogják ellátni a betegeket? A DK szerint jobb, ha a kormány már most az eszébe vési:az emberek élete nem játék!

A Szent László Kórházban lévő egyik diák számolt be tapasztalatairól

az Instagramon. Elmondása szerint nem különítik el az igazoltan

koronavírusos betegeket azoktól, akik még csak a tesztjük

eredményére várnak, sőt azt mondták az egyik igazoltan koronavírusos

betegnek, hogy titkolja el a többiek elől tesztje pozitív eredményét.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, ami a Szent László

Kórház elkülönítőjén zajlik, az emberek élete nem játék! Ki a

felelős azért, hogy koronavírus-gyanús, akár egészséges embereket

zárnak össze igazoltan koronavírusos betegekkel? Hány embert fognak

így megbetegíteni a koronavírus elleni harc jegyében? Miért nincs

kapacitás a betegek elkülönítésére annak ellenére sem, hogy szinte

egyik országban sem végeznek ilyen kevés koronavírus-tesztet? Mi

lesz akkor, ha nem pár tucat tesztet kell majd elvégezni naponta,

hanem több százat? Akit tesztelni fognak, az mind koronavírusos lesz

az elkülönítés hiánya miatt?