Túl vagyunk az e heti csőtörésen – a Derkovitson gázszivárgás cifrázta a vízfolyást – Edison már tegnap kiszimatolta
Már tegnap láttuk a szivárgást. Nos, ezen a környéken ez nem ritkaság. Nem elég, hogy a föld gömbölyded, de még mozog is. Így aztán gyakori erre a csőtörés. Ha éberebbek lennék, sok száz ezer köbméter drága csapvizet menthetnénk meg. Ennek árával csökkenhetne is az ára.
Még egy félóra és már újra csorognak a csapok.
A plató mögötti sóderos meder helyén szivárgott a gáz. Mellette meg a víz.
Ünnepi pillanat – megnyitják a főcsapot. Jut eszembe ma már kiment a divatból, hogy a főcsap elzárása előtt végig trombitálják a lakosságot, hogy vegyenek vizet mert jó ideig nem lesz. Kár.

Jómagam már a szerdán délután kutyasétáltatás közben észleltem a vízcsorgást Szent Ferenc kórház kerítése mentén. Edisonnal együtt próbáltuk kiszimatolni, honnan is eredhet a drága csapvíz. Ma délelőtt, amikor már szárazon hörögtek a csapok rájöttünk a Derkovitson ismét csőtörés van. S, hogy ha lúd, akkor már legyen kövérkés – a vízfolyástól fél méterre a gáz is szivárgott. Ha berobbant volna a vízfolyás elfojtja. Az ügyelet délre ígérte a hiba elhárítását, de ma délután négy órakor a szerelők még mindig nem tudtak elmenni, ebédelni. Teljes erővel dolgoztak, hogy mielőbb legyen víz a környéken.