A miskolci Fehér Hollóban olcsó a szájmaszk –  nem akarják, hogy bárki üzérkedjen vele – vásárlónként kettőt adhatnak
maszk

Rém és valós hírek keringenek az interneten, hogy nincs egészségügyi védőmaszk, s ha mégis horror áron kínálják. Magam is olvastam, hogy egy patikában szemérmetlenül 38 ezer forintot kértek egy párért. Nem is értem a panaszost, hogy miért nem írta ki, hol történhetett ez.

Nos, most jelezték , többen is, hogy a Fehér Holló gyógyszertárban 690 forintért kitűnő minőségű szájmaszk kapható. Tihor Attila a tulajdonos megerősítette, hogy valóban van, de vásárlónként csak kettő darabot  adhatnak. Mindenki megértését kéri, de körülményes a beszerzése, s nem akarja, hogy bárki is ezzel üzérkedjen. Náluk is minimális, a szokásosnál is kisebb kereskedelmi árréssel adják, s a cél, hogy a rászorulók kapják. Azt is elmondta, hogy mindent megtesznek az utánpótlás biztosítására.

A Fehér Holló patikákban kétóránként fertőtlenítik az eladóteret és a pult mögötti területet. Náluk már a kezdetektől bevezették az összes most szükséges óvintézkedést. S állandó kapcsolatban állnak a helyi operatív törzzsel, hogy szükség esetén további óvintézkedésekkel vegyék elejét a járvány terjedésének, s elegendő mennyiségű gyógyszerrel lássák el a rászorulókat.