Maszkban egy kicsit szigorúbbnak látszok – sajnos nem okulunk a mások kárán – az olaszok nagy árat fizetnek ezért

Ma hétfőn reggel egy autót kellett leszállítanom a miskolci Martintelepre.  Felöltöttem a maszkot, amelyet nem egy könnyen szereztem be, majd ebben is vezettem. Semmi kényelmetlenséget nem érzékeltem. Azt viszont láttam, hogy ez a maradjunk itthon szlogen, valahogyan bennünk még nem tudatosult. A szokottnál is nagyobb volt a reggeli autósforgalom.

Úgy tudom a fővárosban már nincs jegyeladás a buszokon. A pénz ugyanis a legjobb vírushordozó, ráadásul így a gépjárművezetők kontaktusba kerülhetnek az utasokkal. Na, ha a vezetők is ágynak esnek akkor a tömegközlekedésnek annyi.

Visszafelé buszon jöttem, a Búza téren át. A kertész áruház előtti OTP bankautomatánál kellő távolságban sorakoztunk. Mind a hatan egyenként szembesültünk, a gép műszaki okok miatt nem működik. Nem ad lóvét.  Mindenki látta, hogy egyikőnk se boldogul, de nem akartuk elhinni.

A Fehér Holló előtt fegyelmezetten sorakoznak a vásárlók. Megértik helyzet van, egyszerre csak egy mehet be,

A miskolci OTP erődítményében  elmeséltem, az volt a válasz, sajnos ezt mindig elrontják!

Hogy hogyan buherálják, azt nem mesélték el.

Ki ne felejtsem, hogy a maszkban jöttem mentem és a bankban is magamon hagytam. Figyelem senki olyannal nem találkoztam, aki ezt viselte volna.  Így aztán sikerem volt, mindenki megnézett, s talán sajnált is. Hogy ennyire közömbösek lennénk, nem hiszem. Inkább az a helyzet, hogy nem akarunk okulni az olaszok közömbös hozzáállásuk következményeiből.

Mindenki meg van győződve, ő  bizony teljesen védve van a járványtól. Neki elég a napi három fej fokhagyma, a négy gigás szilvapálinka mint első számú toroköblítő, vírusirtó.

Az elátkozott káderházban, a Csabai kapuban ma nem láttam kinyitni a húsboltot. Igaz, ha fel van húzva a roló akkor se nagyon láttam bent vásárlót. Kár lenne ha idő előtt feladnák, s ismét lakat kerülne az üzletre. Olyan jó a szerencsi tepertő….

Egyébként ezekben a szerekben magam is nagyon hiszek és bízok. Kár, hogy a családom viszont nehezen tűri a fokhagyma csodálatos illatát…