Az Egészségügyi Minisztérium új rendeletei a koronavírus megfékezésére

 

Mivel nálunk ilyen minisztérium nem létezik, nem kell kiírnom a címben, hogy ezt Izraelben tették közé

Az Egészségügyi Minisztérium új utasításai a koronavírus megfékezésére Izraelben.

  1. Csak akkor hagyja el otthonát, ha feltétlenül szükséges (munkához, az alábbiakban meghatározott korlátozásokkal összhangban, valamint az élelmiszerek és gyógyszerek, orvosi szolgáltatások és egyéb alapvető szolgáltatások beszerzésére vonatkozó külön közzétett rendeletekkel összhangban).
  2. Ne hagyja el otthonát, hogy parkba, játszótérre, tengerpartra, uszodába, könyvtárba, múzeumba, természetvédelmi területre vagy más nyilvános helyre menjen, kivéve a családokat gyerekkel vagy háziállattal (egyedül).
  3. Ne tartson órákat és tanórán kívüli tevékenységeket, még minimális résztvevő mellett sem, beleértve a testnevelés órákat és az edzéseket Ez a rendelet vonatkozik mind a magán-, mind a nyilvános órákra és az iskolán kívüli tevékenységekre. A sporttevékenységeket legfeljebb öt fős csoportban lehet megtartani azzal a feltétellel, hogy tartják az egyének közötti két méter távolságot.
  4. A társadalmi kapcsolatokat távkommunikáció révén kell fenntartani. Kerülje az olyan barátok és családtagok vendégül látását, akik nem az otthonában laknak.
  5. Iránymutatások a veszélyeztetett népességcsoportok számára – idős emberek és bármilyen életkorú, súlyos krónikus betegségben szenvedők; hosszú távú légúti megbetegedések, beleértve az asztmát; autoimmun betegségek; szív-és érrendszeri betegségek; cukorbetegség; immunrendszeri rendellenességek; rosszindulatú betegségben szenvedők, mindannyiuknak el kell kerülniük, amennyire lehetséges, otthonaik elhagyását, és a vendégül látást, kivéve az alapvető szolgáltatásokat. Kérjen segítséget a barátoktól és a családtól, hogy gondoskodjanak az ellátmányról.
  6. A következő eszközök alkalmazásával csökkentjük az otthon elhagyásának szükségességét:
  7. Távmunka, videohívások és konferenciák
  8. Minden munkáltatónak gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállalók között két méter távolság legyen, a személyes és a környezetvédelmi higiéniai szabályok betartsa mellett.
  9. Szállítási szolgáltatások – csak a küszöbig
  10. Fogászati ellátás – Az összes kezelés elhalasztása javasolt, és csak a feltétlenül szükséges és sürgősségi kezeléseket végezzék el.