Előzzük meg a vírus támadását – otthoni teszt, a legolcsóbb kivitelben – gyűjtsük be a varázsszereket – hermetikusan zárjuk el magunkat a világtól – képernyőn át a legbiztonságosabb
torma ecet alma

Hihetetlen érdeklődés követte a hogyan teszteljük magunkat című írást.

Nem én szerkesztettem, külföldi fordítás alapján tettem közzé. Nyilván ha tényleg komoly lenne amit a távol keleti szerző mond a hivatalos szervek is ajánlanák.

Bár nekem kétségeim vannak, hogy egyáltalán kellő szakértelemmel kezeljük e a kialakult helyzetet. Csak egy példa erre,  az egészségügyi világszervezet elnöke folyamatosan azt követeli, hogy a legkisebb gyanú esetén is végezzék el a tesztet. Ezzel szemben a magyar álláspont ezzel ellentétes. Most légy okos Domokos!

Tehát ha önmagamat szeretném megnyugtatni, akkor bizony negyedóránként kortyolok. Állítólag ezzel a vírust leöblítem, eljuttatom a gyomorba, ahol a sav máris végez vele. Ez az elmélet, parasztlogika, akár igaz is lehet. Főleg ha almaecetes oldattal öblögetem. Ám ha ugyanezt  pálinkával teszem még kedvem is fényre derül. Ezzel kapcsolatban utánajárnék, hogy a gyomorsav túltengésben szenvedők mennyire védettebbek az átlagnál. Csak azért, hogy tudjunk már örülni a refluxnak is, ami éjszakánként a legszebb álmunkban kezd kínozni, fojtogatni. Megbocsájtanánk neki, ha kiderülne, ez a szörnyűség ilyenkor hasznosnak bizonyul.

Aztán itt van a privát teszt, beszívom a levegőt mintha jógáznék, 10-20 másodpercre visszatartom a légzést. S ha nem köhögök – ( vagy röhögök) – kutya bajom van. Ha köhintek , ha nem megy a kísérlet akkor gubanc van. Hívhatom a ….. ja itt jön a neheze, máig se tisztázott, hogy kit tárcsázzak, s az eddigi tapasztalatok szerint innentől helyzet van.

A fokhagyma – még a családtól is megóv – mióta ezen élek a szobámat is elkerülik
A gyömbér – ezt én üdítőként kedvelem
Fahéj, sok palacsintával még jól is esik. Jut eszembe a szakállas vicc. A fertőzött beteg karanténba kerülése lőtt megkérdezi az orvosát, mit ír fel neki. Palacsintát és pászkát! És ettől meggyógyulok? Nem, de a küszöb alatt más nem fér el…
Méz, méz , méz…
Joghurt….
Ez egy olyan gomba amely a járvány ellenszere – a nevét sajnos tudom, elfelejtettem
Ja és a nagyi ajánlata, az erőleves, marhából

Önkéntes karanténra köteleztem magam.  Házi gúnyában, naponta frissen borotválkozva ,  a gép előtt szörnyülködök,  s olvasgatom az enyémhez hasonló bődületes írásokat. Mi mást tehetnék, amíg van telefon és internet. Én ugyanis abban se vagyok biztos, hogy ezeket a szolgáltatások mindvégig fenntartják. A háttérben, a kulisszák mögött is emberek dolgoznak, tehát ha igaz a jóslat, hogy akár hatvan százalékos lehet a lakosság fertőzöttsége, akkor a szolgáltatók is bedobhatják a törölközőt. S, hogy mennyire igazam van, most jött a levél, korlátozzák a mobilszolgáltatók irodáinak a nyitva tartását, s radikálisan megszigorítják az félfogadási rendet.

S most menjünk ki a spájzba és nézzünk körül mi az ami hiányzik a túléléshez. Szalonna , kolbász, olaj, zsír, liszt és cukor. Sok konzerv, amire két hét múlva ránézni se tudunk a csömörtől. Majd összeállítjuk a varázsszerek listáját  – joghurt, állítólag ebben vannak vírusölő anyagok, hasonló tulajdonságokkal bír még a fahéj, a torma, a hagyma minden fajtája, főleg a fokhagyma, a méz amely a torkos sterilizálja, az almaecet, a pálinka ( ja ezt már mondtam, de a wiszki is megteszi), s ki ne hagyjam a gyömbért. Bekaphatunk egy egy szem ezres C vitamin  pirulát is, ez az ami mindenre jó, de  nem biztos, hogy használ.