Segítség a 70 év felettieknek – Miskolcon gondoskodnak a szépkorúakról

 

 

A 46/2020-as kormányrendelet értelmében a koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben a házi segítségnyújtásban nem részesülő 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata.

Ennek értelmében Miskolc MJV Önkormányzata a következő döntést hozta: a rászoruló idősek hívják a Miskolci Önkormányzati Rendészet zöldszámát, a 80/46-00-46-at, amely a nap 24 órájában elérhető.

A segítségnyújtás kétféle módon valósulhat meg, egyrészt étkeztetésre (reggeli, ebéd, vacsora) lehetőség. Másrészt a rászoruló az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek bevásárlásához is kérheti a rendészek segítségét. Fontos: az étkeztetés és a bevásárlás ellenértékét is az ellátást kérőnek kell vállalnia.

Bevásárlási igényt folyamatosan vesznek fel a rendészet zöldszámán, de bevásárlás csak heti két alkalommal történik. A zöldszámra vasárnapig beérkezett igényeket hétfőn vásárolják meg, majd ezt követően szállítják ki. A szerdáig beérkezett igényeket csütörtökön vásárolják meg, és ezt követően szállítják ki. A rendészet által beszerzett élelmiszerek kiszállítása: 08.00-16.00 között történik.

Étkeztetés esetén az igényeket ugyancsak a rendészet zöldszámán kell bejelenteni, az ellátást a KEM Kft 2020. március 23-tól biztosítja. Aki már 2020. március 23-án meleg ebédet szeretne, az 2020. március 20-án 12 óráig jelezze ezt a rendészet zöldszámán.