Kompromiszumot ajánlanak a Hermina lakásra várók – öt éve csúszik az épület átadása – a zúglói önkormányzat nem segít a hajléktalanná válókon
Herminalakás kész

Budapesten, Zuglóban jelenleg csaknem 260 lakás vár átadásra csaknem öt esztendeje a Hermina beruházásában. A vásárlók előre kifizették, sokan ugyanennyi idő óta törlesztik a banki kölcsönt, s annak kamatait, de az épület átadására semmi remény. Több százan vannak akik azóta is drága albérletben laknak és minden reményüket elvesztették, hogy a saját lakásukhoz jussanak. A kilátástalan helyzetbe kerültek közül vannak akik összes pénzüket vesztve hajléktalanként tengődnek. Többeknek e miatt omlott össze a házassága és nyomorba került a családja. A hatóságok idáig semmilyen segítséget nem nyújtottak a károsultaknak. A bíróság és a földhivatal egyaránt tehetetlenül szemléli a szerencsétlen helyzetbe került emberek sorsát. A mostani válság helyzetben pedig egy esetleges vis maiora való hivatkozással a beruházó minden felelősség alól kibújhat.

A Hermina lakások vásárlói már többször kérték a helyi önkormányzat segítségét. Karácsony Gergely polgármestersége idején nem találtak meghallgatásra a panaszaik. Most a károsultak egy teljes körű összefogással szeretnék kikényszeríteni a beruházót a tulajdonuk átadására vagy a pénzük visszafizetésére. Most készítik elő a beadványt, ám előtte szeretnénk felmérni a leendő tulajdonosok számát, elérhetőségét. Akik ebben az ügyben érintett károsultak küldjék el címüket elérhetőségüket a következő mail címre – info@szantograf.hu vagy a 20 2192391 -es mobilra SMS formájában. Első lépésben szeretnénk megválasztani a küldötteinket akik tárgyalásra kényszerítik a beruházó cég vezetését. S közös megoldást keresnek  valamilyen kölcsönös kompromisszum formájában, hogy a 90 százalékos készültségi fokon lévő lakásokat mielőtt átadhassák. Az ajánlatunkban az is szerepel megoldásként, hogy a hátralévő 10 százalékos befejezési költséget megelőlegezik az építtetőnek.