Hazahozzák az Izraelben rekedt magyarokat – charterjáratot indít a Tel -avivi nagykövetségünk

 

Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége felhívja a járattörlések miatt Izraelben rekedt magyarok figyelmét, hogy március 26-án közvetlen Tel Aviv-Budapest charterjárat indul a hazatérni kívánó magyar állampolgárok részére.

Felkérik az Izraelt elhagyni szándékozó magyarokat, hogy jelezzék, ha a járattal elutaznának. Az izraeli Arkia légitársaság által üzemeltetett járat először Izraelből hozna ott rekedt magyarokat Budapestre, majd Magyarországon rekedt izraeliekkel térne vissza Tel-Avivba.

A járat maximális kihasználása és az egy főre jutó költségek csökkentése érdekében a Nagykövetség tisztelettel kéri az út iránt érdeklődő magyarokat, hogy 2020. március 22-én, vasárnap 16.00 óráig jelezzék utazási szándékukat a Nagykövetség Konzuli részlegének (consulate.tlv@mfa.gov.hu).

Mivel jelenleg Magyarországra csak magyar állampolgárok, családtagjaik és magyar tartózkodási engedéllyel rendelkező EGT-állampolgárok léphetnek be, csak ők jelentkezhetnek. Tekintettel az izraeli jogszabályokra, akit karanténra köteleztek Izraelben, nem utazhat el a járattal, csak ha már lejárt a karantén időtartama.

A jelentkezéshez tisztelettel kérjük megadni az alábbi adatokat:

Vezetéknév (ahogyan az útlevélben szerepel):

Utónév (ahogyan az útlevélben szerepel):

Születési hely:

Születési idő:

Állampolgárság:

Útlevélszám:

Útlevél érvényességi ideje:

Útlevél kiállító hatóság: 

Köszönettel,

Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége