Koronavírus – 15 perces parkolási türelmi idő Miskolcon – csinád magadnak papírórát

 

 

A Miskolc Holding egyelőre nem tervezi, hogy ingyenessé tegye a parkolást, ezzel is arra ösztönözve mindenkit, hogy saját és szerettei érdekében ne menjen az utcára – még autóval sem -, ha az nem feltétlenül szükséges.

 

Ugyanakkor segíteni szeretné mindazokat, akik ezekben a vészterhes időkben kénytelenek szeretteikről – vagy másokat segítve egyedül élő idős emberekről, krónikus betegekről – gondoskodni, ételt, gyógyszert vinni nekik. Éppen ezért 15 perces türelmi időt vezet be a felszíni parkolókban Miskolc egész területén, arra kérve mindenkit, hogy megálláskor parkométerrel jelezze, vagy egy papírra írja fel, mikor érkezett a parkolóba, majd azt tegye jól látható helyre az autó szélvédője mögé. Az ilyen autósoknak az érkezéstől számított 15 percig nem kell bírságtól tartaniuk.

 

Fontos ugyanakkor, hogy ez az eljárás nem vonatkozik azokra, akik tilosban állnak meg, az emiatt kirótt bírság alól nem mentesít. Az intézkedés 2020 március 24-én, reggel 8 órától lép életbe.

( Ha most megtalálnám azt a sok papírórát amit vagy húsz éve vettem Ausztriában. Ott ugyanis sok városban szokásban volt, egy reklámként osztogatott papírórána jelezni a megállás idejét. Ezzel jelezni lehetett, hogy mikor parkoltam le, s volt egy ingyen órám. Persze ezzel lehetett ügyeskedni, ha idő előtt visszarohantam a kocsihoz, előre prögethettem a mutatót. Ezeke papírmasé parkolóórákat általában a nagy bankok reklámként osztogatták, rajtuk volt a márkanevük. Most is azt mondom, nem is volt ez olyan rossz.)