Rohamtempóban épült meg a kiskunhalasi járványkórház – Csiba Gábor:  a jövő hétfőre már át is adják – a képek magukért beszélnek
DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

A legkorszerűbb orvostechnikai eszközökkel szerelik fel a kiskunhalasi börtön udvarán épülő, százötven beteg ellátására alkalmas járványügyi mobil konténerkórházat, amely egy hónap alatt készül el és az egészségügyi és a járványügyi szakmai tevékenységet segíti majd. Csiba Gábor elmondotta, hogy április hatodikán hétfőn már át is adják, ha a beruházás minden részletében  tervszerűen alakul

Nemrégiben a televizióban csodáltuk, hogy Kinában alig egy hét alatt építettek fel egy új kórházat. Még a buldozerek dolgoztak, de a szerelők már úgy rakták össze az előregyártott épületrészeket mint a gyermekek a legot. Nos, Kiskunhalason is hasonlóan gyorsított tempóban alapoztak, épitettek, szereltek és rakták össze a speciális berendezéseket. Ez egy minta, ha a helyzet súlyosbodik újabbakat is összeraknak.

Anélkül, hogy felhánytorgatnám a múltbéli dolgokat, Miskolcon csaknem öt milliárd forintból újulhatott volna a megyei kórház szülészete, ahová egy biztonságosan zárt intézmény kapott volna helyet. A választás előtti kampányban ezt a projektet elbaltázták, mindenféle hamis ürüggyel megtorpedózták a tervet. Mit sem törödve azzal, hogy ennek révén sok előnye származhatott volna a miskolci kórházgyárnak. Végül Berettyóújfalu kapta meg ezt a lehetőséget.

A kivitelezésben résztvevő szakemberek napi 24 órában, váltott műszakban dolgoznak a több mint háromezer négyzetméteren, a kétszázharminc konténerből kialakított járványkórház építésén. Jelenleg a légtechnikai vezetékek szerelése zajlik, az oxigéntartály már a helyén van, és a végéhez közeledik a gipszkartonozás, valamint a festési munkálatok is. Hamarosan megkezdik a konténerek mellett sorakozó mosdókagylók és zuhanyfülkék beszerelését is. Valamennyi kórteremhez külön mosdó, WC és zuhanyzó, valamint a folyosóról nyíló ablak épül. – Ennek segítségével a nővérek és ápolók úgy tudják majd ellenőrizni a betegek állapotát, hogy nem lépnek be a kórterembe – közölte Orosz Zoltán alezredes, a Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnokság szóvivője.

HIRDETÉS