Lopottan is drágább – XXL-es  limilomi áruház Mezőkövesden – hívja Csabát, a Best of taxi házhoz viszi a portékát
Jó lenne ide beszabadulni, de most még tart a szobafogság. A bátrabbak kedvéért mondom, itt is óránként fertőtlenítenek, mindent lemosnak, takarítanak.

A bezártság alaposan átszabja az életünket. A Home Office, ahogy most divatosan mondják, az otthoni távmunkát alapos kreativitást követel mindenkitől. Például kifogy a nyomtatóból a patron, esetleg jólesne egy olyan igazi krémes főzött kávé, amelyet megszoktunk.  Szándékosan nem mondom, hogy olaszos, noha a világ legjobb presszógépeit Itáliában gyártják.

Délután háromig várják a vásárlókat

Persze semmi vész ekkor se, azért vannak a jó barátok, hogy segítsenek.

Engedjék meg, hogy adjak egy jó ötletet.  Korábban már többször írtam, hogy Mezőkövesden, ahogy lejutunk az autópályáról a városba vezető út bal oldalán van egy különleges áruház. Mint egy hangár, tele cuccal. Keresztesi Csaba üzlete, aki oda betér, garantáltan nem távozik üres kézzel. Amire szüksége van, ott megtalálja. Sőt ha úgy tér be, hogy magának semmi nem kell, akkor is vesz valamit. Ott fog rádöbbeni, hogy olyat talált, ami nélkül nem élet az élet.

A közelmúltban ott zsákmányoltam egy szuper automata kávéfőzőt. Dallamosan darál és már is csorgatja a szemnagyság és mennyiség alapján választott erős vagy gyenge kávét. S persze gőzöl, is mint a nagyok a kávéházban. Miután ez megtetszett a családban valakinek, megérezte a szobámban a frissen főzött fekete leves illatát jó szívvel lemondtam a gépről.

Majd telefonáltam a Best of taxi központjába, hogy ha éppen Mezőkövesden járnak, válasszanak nekem egy újat. A projekt a vártnál is jobban sikerült, láttam a kiküldött taxis pilóta se hagyta el üres kézzel, teli pénztárcával az áruházat. A csomagtartójában megpillantottam a friss szerzeményét, a díszes ládát. Gondolom ez volt az élete álma…

Néhány kép itt lesz az új automata kávéfőzőről. Akinek erre fája a foga hívja Csabát,  30 639 67 43 – ő megmondja, délután háromig nyitva vannak, s beszámol a választékról.  Bár van egy ennél is jobb ötletem. Amikor Strassburgban az áruházakat járva kerestem ajándékot a nejemnek, rittyentettem egy videóközvetitést.  Egyenesben mutattam, hogy mi közül választhat. Szerintem ez a fajta módi, egy áruházi videós séta itt is bejön. S ha választottunk – a Best of taxi házhoz szállítja a választott portékát.

Mondjuk pontosan egy ilyen szuper gépet, aminek, az árát le se merem írni.

Lopottan is drágább….