Csak nem lesz előrehozott ítélkezési szünet – megszületett a rendelet a távmeghallgatásos tárgyalásra – a technikai feltételek még hiányosak, de reménykedjünk…..
posta előtti vasak

Aki még nem tudná, ne bánkodjon , holnap április másodikán lett volna a következő bírósági tárgyalásom, a miskolci posta előtt elkövetett fegyveres támadásom ügyében.

Ami persze egy hamis rágalom, de már mindegy , volt ami volt, bárkivel előfordulhat, hogy a támadók jelentik fel. Hiszen a legjobb támadás, a védekezés …vagy fordítva is igaz.

Jómagam, azt hittem naívan, hogy négy év után nyugvópontra kerül az ügy, s kiderül az igazság.

S most a tárgyalás , két hete tudom elmarad. Arra számítottam, hogy jó ha jövőre folytatódhat az ítélkezés, addig az igazságszolgáltatás szünetel.

Birósági távmeghallgatás – korábban ezt azért találták ki, hogy a rabokat ne kelljen utaztatni. Most viszont a járványos időkben ez egyfajta biztonságot jelent.  Nem fordulhat elő, hogy a terhelt és a sértett egy kórházi szobában kössön ki….

Ám a kormány gyorsan intézkedett, már is megjelent a rendelet , a jövőben távmeghallgatással zajlik a tárgyalás.  Persze Miskolcon talán három erre alkalmas berendezés lehet, így ki tudja mikor , hogyan folytatódik  az ügyem. S akkor az is kérdéses, hogy minden érdekeltnél meg van e a technikai feltétele ennek az ítélkezési formának. Az is érdekesnek ígérkezik, hogy én itthon, az ügyvédem pedig a lakásán, a tanúk pedig a kamerák előtt mondják a magukét .

Az se kizárt, hogy így a kedves családom, mögöttem állva szurkol nekem, esetleg be is szólnak, hajrá Pityu ne hagyd magad…. Szemüveget a a bírónak – már ilyet is hallottam a stadionban.

 Hiszek is meg nem is az újmódi megoldásban. Rajtam ne múljon, már készen állnék erre is, s itthon kényelmesen, felül fehérben , alul  shortban, mackóban vagy jogginkban ki is ülnék a kamera elé.  Közben ne feledkezzünk meg a technika ördögéről, amely sosem alszik, még se álmos.

Mi van ha a valamelyikünk gépe lefagy, hogyan konzultálok az ügyvédemmel és még ezer más kérdésem lehet. Akárhogyan csűröm csavarom, jómagam már szeretnék túl lenni ezen a rémálmon. Minden megoldás érdekel, még egy közös karanténban is beszállnék.

Már régen nincs kameralázam, elég fesztelen vagyok a reflektorfényben, de mi van ha a többieknek felugrik a hőmérsékletük, s vírusgyanússá válnak?