Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon  – Miskolcon már egy hete folyt ennek az előkészítése
parkolás párhuzamos vonala

 

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját, ezért

Ezen a helyen immár lassan egy éve eddig is ingyenes volt – most már mindenütt …

a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, ami a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik, ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.

Ki az aki nem örül ennek?  Aki előre megvette az egész éves miskolci parkolóbérletet, úgy gondolja visszajárna az ára. Persze erre senki ne számítson. Ez egy vismaior helyzet, s kész. Amit a közlönyben hiába keresnek – nem lesz benne, hogy ez a helyzet meddig tart – mivel ezt senki nem tudhatja előre. Bár ebben az esetben is meghatározhatták volna, hogy egy hónapig, s a helyzettől fűggően meghosszabíthatják.

S ami lényeges ezzel a rendelettel taccsra vágták az összes privát parkolási vállalkozásokat az egész országban. A bejelentésből az is hiányzik, hogy ez az átmeneti kedvezmény csak a felszíni vagy a mélygarázsokra is vonatkozik. Például Miskolcon már lassan egy éve készül egy privát fizetős parkoló kialakítása a Zsolcai kapuban. Tavaly őszig a korábbi önkormányzat illetékese próbálta akadályozni a vállalkozást, mostanra viszont értelmetlenné vált a beruházás.