Miskolc jól vizsgázott, a húsvéti hétvégén is vigyáztunk egymásra
Széchenyi út

 

 

Húsvét hétfőn is fokozattan ellenőrizték a miskolci közterületeket, parkokat az önkormányzati rendészet munkatársai. A pénteki, kezdeti problémák ellenére húsvét hétfőn ismét jól vizsgáztak, felelősségteljesen viselkedtek a miskolciak, csak elvétve fordultak elő a kijárási korlátozásokat megszegők a városban.

 

A rendészek leginkább kerékpárosokkal találkoztak, a hétvégén tapasztaltakhoz képest kevesebb alkalommal, elsősorban Miskolctapolca területén.

 

Lillafüreden, a szikla melletti lezárt parkoló a visszatérő ellenőrzések alkalmával minden esetben üres volt. Lillafüreden és a Csanyikban is csak elvétve akadtak sétálók, kirándulók.

 

A Diósgyőri vár mögötti Tündérkert parkot többször is ellenőrizték hétfőn a rendészet munkatársai, nem találkoztak látogatóval a járőrök és a szolgáltató egység is zárva volt.

 

Figyelmeztetni a legtöbb esetben az Újgyőri főtéren és a Vasgyári piaccal szembeni mini üzletnél kellett a várakozókat az ajánlott 1,5 méteres távolság és a kijárási korlátozás intézkedéseinek betartására, emellett a város több pontján is találkoztak a rendészet munkatársai olyan 4-5 fős csoportokkal, akik padokon üldögéltek, és olyan is volt, aki egy lezárt játszótérre ment be gyermekével.

 

Összességében azonban húsvét hétfőn a miskolciak többsége nagyon felelősségteljesen viselkedve betartotta a kijárási korlátozásokat, és a szigorúbb szabályokat, amelyeket a húsvéti hétvégére a miskolciak érdekében rendelt el Veres Pál, Miskolc polgármestere. A hétfői tapasztalatok alapján az is elmondható, hogy a miskolciak minden esetben megértéssel fogadták a rendészek intézkedéseit, kéréseik végrehajtásában partnerek voltak.

 

A járványveszély továbbra is fennáll, ezért Veres Pál polgármester továbbra is arra kéri a miskolciakat, ha tehetik, maradjanak otthon, tartsák be a korlátozási szabályokat. Vigyázzunk egymásra!