Fasorgondozási munkák kezdődnek Miskolcon

 

 

A szélsőséges időjárási körülmények miatti viharkárok megelőzése céljából, a balesetveszélyes fák kivágását, illetve gallyazását kezdi meg a Városgazda, Miskolc közigazgatási területén.

 

Ezen a héten alvállalkozó bevonásával kezdődik meg a munka. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Temetőgondnoksága által üzemeltetett köztemetőkben és sírkertben – Vasgyári, Perecesi, Csorba telepi Katonakert – a Városgazda által felmért és a lakossági bejelentések által a Társaság tudomására jutott balesetveszélyt jelentő, fagyönggyel fertőzött, kiszáradt vagy korhadt fák kivágása és gallyazása történik meg. Kivágásra kerülnek azok a faegyedek is, amelyek rongálhatják a közelükben levő sírhelyeket, vagy akadályozzák ezek biztonságos megközelítését.

A közterületeken hasonló szempontok alapján zajlanak a fasorgondozási feladatok. A lakosság komfort és biztonságérzetének növelésére, az ingóságok, ingatlanok és az épített környezet megóvására való tekintettel – mérlegelve az egészségügyi és közlekedésbiztonsági érveket is – fakivágás lesz a Testvérvárosok útján. Gallyazási munkálatok lesznek – Jókai lakótelepen, Avasi városrészen, Diósgyőrben – a játszótereknél, a parkolók mellett és a közparkokban. Növényzetápolási feladatokat folyamatosan végeznek a cég munkatársai, a zavartalan tömegközlekedés biztosítása érdekében.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az új fák telepítését az őszi ültetési időszakban kezdi meg.