Fokozatosan nyitnak újra a miskolci sportlétesítmények

 

 

Új intézkedések léptek életbe 2020. május 4-től, melyek a sportrendezvények, az edzések és a lakossági sport lehetőségeit szabályozzák. A hétfőtől érvényben lévő rendelet a sportrendezvények vagy versenyek megtartását is engedi, de kizárólag nézők nélkül, zártkörűen.

 

Miskolcon a  lakosság részére a szabadtéri pályákat részben vagy teljesen megnyitotta a Miskolci Sportcentrum Kft., ám a létesítmények látogatásának fontos kritériumai vannak.

Többek között tilos az öltözők használata, fokozottan ellenőrzik az egészségügyi előírások betartását is, különösen a 1,5 méteres távolságtartás szabályára.

 

A járványügyi szabályozás betartása és nagyfokú körültekintés mellett Miskolcon az alábbi létesítmények nyitották újra kapuikat:

 

 

*   Miskolci Atlétikai Centrum, Ifjúsági Sporttelep és a Honvéd Papp József pálya a járványhelyzet előtti nyitvatartási idővel használható a lakkosság részére

*   Hétfőtől péntekig: 6.30-tól 20.00-ig. (15.30-tól 18.00-ig csak az igazolt sportók használhatják).

Szombat: 8.00-tól, 19.00-ig. Vasárnap: 8.00-tól, 13.00-ig.

 

 

*   MVSC Sporttelep futóköre minden nap 15:00 óráig használható

 

 

A város többi sportlétesítményének, – így például a Kemény Dénes Városi Sportuszodának – megnyitását illetően a Miskolci Sportcentrum Kft. még várja a sportági szakszövetség iránymutatásait. A sportszervezetek többsége jelenleg igényfelmérést végez a sportolók körében, felkészül az újraindulásra.