Állami gondozott, különleges ellátást igénylő gyerekeket támogat a járványhelyzetben a COOP
gyerek

 Különleges helyzetben folytatja a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. 2011-ben megkezdett támogatási programját.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt. A több mint két hónapja tartó járványhelyzet új feladatok elé állítja gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert, így a segítségnyújtás többlet hozzáadott értéket jelenthet, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók.

 

 

 

 

Helyszín: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat – (3515 Miskolc, Egyetem út 1/C.)

 

Időpont: 2020. június 04., csütörtök, 10 óra – (az esemény várhatóan 30-45 perc)

 

Az átadás résztvevői:

Tóth László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja

Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott

Veres Pál, Miskolc Megyei Város polgármestere

Virányiné Szabó Zsuzsanna, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója

Földessy Judit Ágnes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője