Megújult a miskolci Kassai úti Óvoda
ovóda kassai úti

 

 

 

 

Több mint 210 millió forintból kívül-belül megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Kassai úti Óvoda. Kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az épület, korszerűsítették a fűtést, napelemeket telepítettek és az intézményben belső átalakításokat is végeztek.

A Kassai úti Óvoda külső nyílászáróit korszerű hőtechnikai jellemzőkkel rendelkezőkre cserélték, utólagos hőszigetelést végeztek az oldalfalakon és a lapostetőn. Az épületben okosfűtést építettek ki, amit a város energiamenedzsment központja – akár termenként vagy napszaktól függően – szabályoz. Az intézmény tetejére napelemeket telepítettek és korszerűsítették a fűtést. Az akadálymentesítésért mozgáskorlátozott WC-t alakítottak ki, illetve az épület komplex elérhetőségét biztosító akadálymentes parkolót létesítettek. A frissen aszfaltozott járdaszakasz a babakocsival érkezők számára is biztosítja az épület megközelíthetőségét.

Az infrastrukturális fejlesztés részeként felújították a konyhát, a csoportszobákat, a szociális blokkokat, a teljes épületben korszerűsítették a villamoshálózatot, valamint a csapadékelvezetést is.

A gyerekek már birtokba is vették az új csoportszobákat.

 

A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja továbbra is folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása.

 

A projekt 99,55 százalékos mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00005 azonosító számú, „Miskolc, Kassai úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése” című projekt bruttó 107 161 916 forintból, a TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00014 azonosítószámú, „Miskolc, Kassai úti Óvoda energetikai korszerűsítése” című projekt bruttó 110 668 184 forintból valósult meg.