Fideszes pártkampány közpénzből  – Velünk a város közleménye

 

 

„A Velünk a Város frakciója örömmel értesült arról, hogy Veres Pál Miskolc MJV polgármestere vizsgálatot rendelt el a miskolci közélet elmúlt 30 évének legsúlyosabb, a Fidesz által elkövetett politikai botránya kapcsán Miskolc MJV Önkormányzatánál és a Miskolc Holding Zrt-nél is.

 

Mint ismert: a jelenleg rendelkezésünkre álló információk szerint a 2019. évi önkormányzati választási kampányban az Alakszai Zoltán vezette polgármesteri hivatal és a Kriza Ákos vezette Fidesz a város nyomdájából rendelt fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal, a miskolci nyugdíjasok pénzéből, vagy épp a város egyik közalapítványából fizettettek ki.

 

Az adatok alapján teljesen világos, hogy Alakszai Zoltán és Kriza Ákos, a fideszes jegyző és a fideszes polgármester, a fideszes polgármesterjelölt és a fideszes pártelnök a város kasszájából finanszírozták a bukott választási kampányukat – a miskolciak pénzéből. A MiProdukt Kft.-ben, a város nyomdájában a bizonyítékokat megpróbálták eltüntetni, meghamisították a nyilvántartásokat, amit lehetett megsemmisítettek, de egy rutinellenőrzés során lebuktak.

Joggal mondjuk, hogy ez a miskolci közélet elmúlt 30 évének legsúlyosabb politikai botránya, hiszen a Fidesz a hivatalt és a város cégeit, intézményeit kihasználva választási kampányra költötte a miskolciak pénzét. De nem csupán a városi kasszát dézsmálták, pályázati pénzek is kampánypénzként végezhették. Például szépkorúak számára szervezett kulturális rendezvények támogatására kértek több tízmillió forintot, de a rendelkezésre álló információk alapján ezek a közpénzek is fideszes választási plakátként végezték.

Felháborító, amit a miskolci Fidesz, a miskolci fideszes képviselők tettek. A város kasszáját pártkasszaként kezelték. Felháborító, hogy több ízben is meglopták a miskolciakat, és úgy tűnik, a pályázati pénzekkel is felelőtlenül, nem a miskolciak, hanem pártjuk érdekeit szem előtt tartva gazdálkodtak.

 

A Velünk a Város frakciója azt kéri Veres Pál polgármester úrtól, hogy a vizsgálatokat terjesszék ki a közösségi programokat célzó pályázatokra, mert gyanúnk szerint onnan folyatta ki az előző városvezetés a pénzt kampánycélokra.

 

Hegedűs Andrea frakcióvezető-helyettes és Bartha György önkormányzati képviselő”