Új prognózis – világvége következik június 21-én  -ha nem akkor lesz még egy esőnap

 Drága jó Istenem, hogy hetven év alatt mennyi világvégét éltem túl.

Emlékszem mintha ma lett volna 1962 február ötödikére datálták életem első világvégéjét. Előző nap iskolából hazafelé menet a mi házunk ( Miskolc Széchenyi út 48.) kapujában búcsúztunk el egymástól. Osztálytársaim, Komlossy Attila  és Straub Sanyi megbeszéltük hány óránk van még. Igazából még képzeletünk se volt ennek a mikéntjéről. Különben ezt a rémhírt az akkori médiában sokáig titkolták. Ám amikor már széles körben csak erről beszéltek, a távirati iroda , a TV és a rádió is megemlítette. Mondván hülyesség az egész és a nyugati világ , az imperialisták ijesztgetéséről lehet szó.

Minden esetre nagy fogadásokat senki nem kötött, hogy igaz lesz e vagy nem. Ráadásul abban a korban nem volt szokásban, hogy kóklereket , halotlátókat és jósokat hívjanak a kamerák elé.  Megkérdezték a csillagászokat, de az asztrologusok nem kaptak szót.

Tutira mondom, hogy ez a téma február ötödike után soha többé nem került szóba köztünk. Noha mindannyian tudtuk a kubai rakétaválság és még sok más egyéb világpolitikai , hidegháborús csörte nyomán bármikor elszállhattunk volna szöröstöl bőrőstől. Mint akár most is, amikor éppen annyi nukleáris fegyverünk van amennyivel a globuszt százszor is elpusztíthatnánk. Sokak szerint ez a garancia a világbékére, mígnem egy ilyen szerkezet nem kerül egy örült terrorista kezébe.

Az utolsó ilyen eseményt mostanában kettőezerre, az ezredfordulóra ígérték.  Vettem is egy nagy csomag túlélő kekszet, dobozostul. S íme a legújabb dátum…

 

Ebben az évben már bőven kijutott a világnak a rosszból, gondolunk itt a koronavírus-járványra és a tüntetésekre, de úgy tűnik, még egy világvége is belefér. Egy tudós szerint ugyanis a 2012. december 21-re várt világvége valójában 2020. június 21-én jön el, csupán egy kis matematikai tévedés történt.

(A legfrissebb hírek itt)

Egy bizarr elmélet alapján még csak 2012-t írunk.

“A Julianus-naptár szerint valójában most még csak 2012-ben vagyunk. A Gergely-naptárra való átállás után az évente elvesztett napok száma 11. Ez az 1752 és 2020 közötti 286 évvel számolva 2948 nap, amit ha 365-tel, vagyis a naptári év napjainak számával osztunk, éppen 8 év jön ki” – írta a Twitteren Paolo Tagaloguin.

A NASA szakemberei nem gondolják, hogy jövő héten bekövetkezik a világvége. Semmilyen tudományos bizonyíték nincs  erre se. Megjegyzem az állítólagos  hatóság elleni erőszakosságom ügyében a következő tárgyalás  éppen 23. Négy éve gyúrok erre, ne már, hogy a járvány miatt elnapolt igazságszolgáltatás egy fránya világvége miatt ismét halasztódjon…