Béremelés a Miskolc Holding Zrt-nél, és tagvállalatainál – közel 3000 embert érint a bérfejlesztés
penz

 

 

A Miskolc Holding Zrt. vezetése a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan figyelemmel kísérte a cégcsoportnál zajló pénzügyi folyamatokat. Az előrejelzések azt mutatják, hogy főként az MVK drasztikus utasszám csökkenése, a miskolci fürdők, és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, teljes leállása, a főutcai üzletek bérleti díjának 50 százalékos csökkentése okozta bevételkiesés, valamint a többi tagvállalat veszteségével együtt, az összeg eléri a 3,8 milliárd forintot. A Miskolc Holding vezetése ennek ellenére folyamatosan kereste annak lehetőségét, hogyan tudja megőrizni a munkahelyeket és milyen módon tud bért emelni, illetve egy béren kívül juttatást adni a dolgozóinknak.

 

Az elmúlt hetek egyeztetései után – melybe az egyes tagvállalatoknál meglévő érdekképviseletek is bevonásra kerültek – a Miskolc Holding igazgatósága mai ülésén jóváhagyta az alábbi béremelésről szóló előterjesztést, amelyet minden érintett szakszervezet előzetesen elfogadott.

 

A jelenlegi gazdasági helyzetet figyelembe véve, 2020. július 1-től, 8 százalékos  béremelést kaphatnak a fizikai munkavállalók és a havi bruttó 250.000 forintot vagy annál kevesebbet kereső szellemi dolgozók. A szellemi munkát végzők esetében, akiknek a havi alapbére a bruttó 250.000 forintot meghaladja, 5 százalékos béremelésben részesülhet. A tagvállalatok vezetői – és ott ahol érdekképviseletek működnek, velük egyetértésben –  saját hatáskörben jogosultak dönteni a differenciálás mértékéről.

 

A bérfejlesztésen felül – kihasználva egy jogszabályi változást – egy béren kívüli juttatást is megszavazott az igazgatóság. A SZÉP Pihenőkártyára bruttó 320.000 forint összeg felhasználásának lehetősége került meghatározásra. A közel 3000 fő Miskolc Holding és tagvállalatainál dolgozó munkavállaló, ebből 272.000 Ft használhat majd vendéglátásra, és szabadidős tevékenységre, mely július 1-től folyamatosan kerül kifizetésre.