HÁZHOZ MENTÜNK MISKOLCON, A SZÁMOZOTT UTCÁKBAN

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség az elmúlt évhez hasonlóan idén is folytatja országos kampánysorozatát, legutóbb Miskolcon, az úgynevezett számozott utcákban jártak kollégáink.

Az állampolgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési célokat szolgáló “Házhoz megyünk” program részeként ezúttal 2020. július 23-án Miskolcon, az úgynevezett számozott utca lakói kaphattak hasznos információkat. A gyerekeket és szüleiket információkkal, tanácsokkal ellátó élményprogramot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ötödik utcai Szociális Iroda munkatársaival közösen rendezték meg.

A helyszínen továbbá a Police Coffe elnevezésű bűnmegelőzési program jóvoltából – jórészt a gyerekek szülei – egy csésze kávé mellett beszélgethettek a rendőrökkel. Hiszen a rendőrség „Házhoz megyünk” programjának célja továbbra is az, hogy hiteles forrásból származó információk közreadásával segítse a lakosság biztonságának megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát. A bűnmegelőzési szakemberek feladata pedig továbbra is az, hogy növeljék az állampolgárok önvédelmi képességét.

A helyszínen lehetőség nyílt még a kerékpárok „BikeSafe” rendszerben történő ingyenes regisztrálására is. A program célja, hogy a kerékpárok és a tulajdonosaik adatai egy olyan adatbázisba kerüljenek, mely a rendőrség által is kereshető. Így könnyítve meg egy lopott kerékpár megtalálását követően, a tulajdonoshoz való visszajuttatást.