KOMOLY ÖSSZEGEKBE KERÜL MISKOLCON AZ ILLEGÁLIS HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA
bartha gyuri

Évente kétszer lehet ingyenes lomtalanítást kérni Miskolcon, ennek ellenére még mindig sokan szabadulnak meg helytelen módon a felgyülemlett hulladéktól – hívta fel a figyelmet a problémára pénteki sajtótájékoztatóján Bartha György, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője.

– Sajnos az utóbbi időben gyakorivá vált – különösen a lakótelepeken –, hogy a lomokat, az illegális hulladékot vagy a szemetes ketrecek mellé, vagy a szelektív szigetekhez teszik a lakók, abban a tudatban, hogy ezzel elvégezték a saját feladatukat. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Miskolcon lehetőség van évente két alkalommal térítésmentes lomtalanítást kérni. A lakásszövetkezetek és társasházak az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen jelenthetik be ilyen irányú igényeiket.

Bartha György hangsúlyozta, biztosított a megfelelő lehetőség a felgyülemlett lom szabályos elhelyezésére.

– Az illegális hulladék elszállítása komoly összegeket emészt fel, ezt a pénzt lehetne másra is fordítani. Ajánlom mindenkinek a hulladékudvarokat, ahová szintén térítésmentesen le lehet rakni meghatározott mennyiségű hulladékot.

A megoldás a szigorúbb fellépés lehet.

– Képviselőtársaimmal karöltve arra kértük a Miskolci Önkormányzati Rendészetet, hogy jobban figyeljenek oda az illegális szemétlerakókra, akár bírsággal is próbálják elrettenteni azokat a lakosokat, akik szabálytalanul, a közrendet sértve igyekeznek megszabadulni a lomtól – mondta Bartha György.