KOMOLY ÖSSZEGEKBE KERÜL MISKOLCON AZ ILLEGÁLIS HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA

KOMOLY ÖSSZEGEKBE KERÜL MISKOLCON AZ ILLEGÁLIS HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA

Évente kétszer lehet ingyenes lomtalanítást kérni Miskolcon, ennek ellenére még mindig sokan szabadulnak meg helytelen módon a felgyülemlett hulladéktól – hívta fel a figyelmet a problémára pénteki sajtótájékoztatóján Bartha György, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője.

– Sajnos az utóbbi időben gyakorivá vált – különösen a lakótelepeken –, hogy a lomokat, az illegális hulladékot vagy a szemetes ketrecek mellé, vagy a szelektív szigetekhez teszik a lakók, abban a tudatban, hogy ezzel elvégezték a saját feladatukat. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Miskolcon lehetőség van évente két alkalommal térítésmentes lomtalanítást kérni. A lakásszövetkezetek és társasházak az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen jelenthetik be ilyen irányú igényeiket.

Bartha György hangsúlyozta, biztosított a megfelelő lehetőség a felgyülemlett lom szabályos elhelyezésére.

– Az illegális hulladék elszállítása komoly összegeket emészt fel, ezt a pénzt lehetne másra is fordítani. Ajánlom mindenkinek a hulladékudvarokat, ahová szintén térítésmentesen le lehet rakni meghatározott mennyiségű hulladékot.

A megoldás a szigorúbb fellépés lehet.

– Képviselőtársaimmal karöltve arra kértük a Miskolci Önkormányzati Rendészetet, hogy jobban figyeljenek oda az illegális szemétlerakókra, akár bírsággal is próbálják elrettenteni azokat a lakosokat, akik szabálytalanul, a közrendet sértve igyekeznek megszabadulni a lomtól – mondta Bartha György.

Az ecetfák alól jelentem