A legjobbak listája – érdekelne, hogy egymást hogyan árazzák be a vendéglősök – itt vannak a Miskolci,  majdnem legjobbak

A HelloVidék a Tripadvisor legjobb éttermeket, vendéglátóhelyeket felsorakoztató listája alapján most górcső alá veszi a kedvelt belföldi turisztikai célpontokat és segít az utazni vágyóknak, hogy a csodálatos hazai települések látványosságainak megismerése közben, a legkiválóbb belföldi helyekre látogathassanak el.

Miskolc 2005-ben az Európa kulturális fővárosa pályázaton Pécs után a második helyet szerezte meg, maga mögé utasítva ezzel Egert, Debrecent, Győrt, Budapestet és Sopront. 2008-ban a Kultúra Magyar Városa díjjal jutalmazták a várost, 2010-ben pedig megkapta az Értékgazdag Település címet.

Íme Miskolc TOP 10 vendéglátóhelye:
zip’s brewhouse
Végállomás Bistorant
Creppy PalacsintaHáz Étterem
Kis Anna Halaszkert
Pizza, Kávé, Világbéke
Rossita Olaszos Kisvendéglő
Dűlő
Bomboloni Miskolc by Zip’s
Cafe du Boucher
Tusculanum

+1. Kispipa Halaszcsarda

Miskolcon a Calypso már fogalom.  Vezetője Miklós született vendéglátós – szerinte fontos a szakmában az ár értékarány. A vendégek ezt nagyon értékelik. Különben itt a Jókai bableves a csúcs. S ha van házi krémes – az már hab a tortán.  Különben a vendéglősök egymást is beárazzák értékelik. Kiváncsi lennék, hogy például ők kit hová vinnének el nyugodt szívvel vacsorázni, a sajátjukon kivül. Ez a lista hiányzik.

Mitagadás laikus vagyok a vendéglátásban is. Szeretem a hasamat, akár gasztrobloggernek is elmehetnék mivel nemcsak a házi konyhában vagyok járatos. Fiatalabb tanulóéveimben pincérkedtem a Balaton déli partján és rengeteg élményem van a vendéglátás kulisszatitkaiból. Tudom az elmúlt ötven év során sokat változott az ipari vendéglátás, koszerűbbek a konyhák, jobbak, világlátottak a szakácsok és komoly kultúrája van az éttermi étkezésnek. Régebben a hideg kirázott ha vendégeimet Miskolcon kellett elvinni ebédelni vagy vacsorázni. Benne volt a pakliban, hogy leégünk, szinte alig tudtam egy olyan helyet választani, ahol semmi kellemetlenség nem várható. Ma viszont már a bőség zavarával küszködünk.

Ez a lista nem azonos az enyémmel. A Kiss Anna a Rossita és a Dülő jogosan került fel a listára. A Kispipa is. Viszont hiányzik a Calypso és a Murhy és az Avalon. Igen, ha lenne szavazati jogom ezeket nem hagynám ki. Bár tudon, hogy ezek a rangsorok is elég motivációs jelleggel készülnek. Elég adhoc, spontás vélemények alapján értékelhetnek. Én meg azt veszem figyelemben, hogy az általam  mondott helyeken stabil a színvonal, ahogy mondják a sör hideg, a leves forró és a steak pont olyan mint a nagykönyvben megírták.