Nem hiszi el, már megint mire készül Donald Trump – ez tutira kiveri a biztosítékot

Iwiw. Ugye már el is tettszett felejteni.  Csak hallkan mondom, aki nem iratkozott fel rá, az nem is számított. Versenyeztünk kinek van több igazi és kamu ismerőse. Rányomtunk mindenkire, boldog boldogtalant bejelöltünk. Igen én is. Minden állat híú mint az ember. Majd ez is elmúlt mint a kanyarójárvány majd jött egy újabb a Covid19. Ja, erre fel jegyzem meg Péterfalvi Attila meghallotta az idők szavát – és előre jelezte ez a Facebook nem tökéletes. Érdemes lenne valamilyen formában konszolidálni. Magam is egyetértek vele. Mivel a gráf automatikusan generálódik ott sürün kerülök kényelmetlen helyzetbe, mert vannak olyan okostojások, akik piszkos, mocskos szájjal esnek egymásnak.  Az oldalamon. Helyettük is röstellem magamat. Hiszen én dobtam fel a témát.

Trumpnak is meggyült a baja a közösségi portállal.  Nem elég neki a Facebook, most már a nyakunkon a kínai “tikitaki”.  Persze, hogy igaza van, ezek a ferdeszeműek nemcsak kémkednek, de még át is engedik az amerikai elnököt szidalmazó beszólásokat.  Bezzeg Kínában és a hozzá hasonló demokráciákban ezért  büntetés jár. Na erről most ennyit…

T

Donald Trump betiltaná a TikTokot az Egyesült Államokban /Fotó:NorthFotoDonald Trump betiltaná a TikTokot az Egyesült Államokban /Fotó:NorthFoto

 

Donald Trump a Floridából Washingtonba tartó elnöki különgép fedélzetén nyilatkozott arról, hogy már szombaton aláírja a népszerű közösségi platform, a TikTok betiltásáról szóló dokumentumot.

Az amerikai sajtóban már néhány hete felmerült az a kérdés, amely szerint India után az USA is a TikTok betiltásán dolgozik. Július 7-én Mike Pompeo, külügyminiszter a sajtónak arról nyilatkozott, hogy az amerikai kormány nemzetbiztonsági okokból megszüntetné a kínai ByteDance vállalatcsoport tulajdonában álló platformot. Pompeo indoklásában elmondta, attól tartanak az alkalmazásban megosztott privát információk a kínai kommunista párt kezébe kerülnek.(A legfrissebb hírek itt)Ezt erősítette meg Donald Trump a Floridából Washingtonba tartó Air Force One fedélzetén pénteken este. “Ami pedig a TikTokot illeti, betiltjuk az Egyesült Államokban. Megvan hozzá a felhatalmazásom. Holnap (szombaton) aláírom (az erről szóló dekrétumot)” – jelentette ki Trump, aki azonban nem támogatta azt az ötletet, hogy a csaknem egymilliárd felhasználóval rendelkező TikTok egy amerikai vállalat kezébe kerüljön, leválva a kínai anyacégről.Pénteken ugyanis több amerikai forrás, így a New York Times és a Fox Business is azt jelentette, hogy a Microsoft szoftveróriás tárgyalásokat folytat a TikTok felvásárlásáról – írja a 24.hu.(Ez is érdekelheti: Elképesztő támogatos: brutális összeggel támogatná a felhasználóit a TikTok – Mutatjuk a részleteket!)