Séfőrnagy bűnmegelőzési receptjei – A túrófánk

Hogy mit vigyünk a strandra, a tópartra? A válasz egyszerű csak a legszükségesebbeket és túrófánkot.

A nyári készülődéshez nyújt vagyonvédelmi receptet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. A gasztroblogger Séfőrnagy bűnmegelőzési receptje szó szerint pénztárcabarát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a strandokon, tópartokon történő lopások megelőzése érdekében felhívja a figyelmet, hogy az értékek megóvása közös feladatunk. A strandolók fokozott figyelemmel védjék tulajdonaikat. A pléddel, törülközővel letakart irat, pénz, telefon nincs biztonságban; a plédszéf nem elég! Használják az értékmegőrzőket! Legyen Ön is értékmegőrző, és a csak a szükséges eszközöket vigyék magukkal a strandra, tópartra. A nagyobb értékeket, ékszereket, készpénzt hagyják otthon. Séfőrnagy túrófánkját viszont ne hagyják otthon!:)

Séfőrnagy bűnmegelőzési ajánlásaival nemcsak jót ehet, hanem értékeivel is jót tehet.

A pénztárcabarát túrófánk:

  • 24 dkg liszt (három részletben hozzáadagolva)
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás

Elkészítés:

Az elkészítés olyan egyszerű, mint strandolás előtt az ékszereket otthon hagyni. A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük. Nem keverve össze azonban azt a tényt, hogy az úgynevezett „plédszéf” nem nyújt akkora biztonságot, mint az értékmegőrző. Az alapanyagok összegyúrása után kisgombócokat formálunk, amelyeket a felhevített olajban aranybarnára sütünk. S, ha már a túrófánkjaink aranybarnák, és értékeink is biztonságban vannak, magunk is elérhetjük a kívánt színt, természetesen a megfelelő faktorszámú napvédő használatával.