Következő a sorban? – A Moszad igazgatója telefonon beszélt a bahreini miniszterelnökkel
Moszad főnöke

ujkelet.live

A 12-es csatorna esti riportja szerint, mely a katonai cenzor jóváhagyásával került adásba, a Moszad igazgatója, Joszi Cohen pár nappal ezelőtt telefonbeszélgetést folytatott a bahreini miniszterelnökkel, Halífa ibn Szalmán Ál Halífa herceggel.

A beszélgetés célja a kapcsolatok normalizálásának előmozdítása volt Izrael és Bahrein között, követve az Egyesült Arab Emírségek lépését.

A hétvégén számos jel utalt arra, hogy Bahrein szeretne a második ország lenni a sorban a békekötést illetően Izraellel, és most teljes erővel sürgeti az ügy előmozdítását.

A TV-jelentés szerint az erre vonatkozó nyilatkozatot hamarosan közzétehetik.

A riport továbba megjegyezte, hogy a bahreini miniszterelnök órákkal korábban repülőre ült magánlátogatás céljából, ami kapcsolatban lehet az üggyel. Az úticèlt nem közölték.

Ezenkívül a bahreini király, Hamad ibn Ísza Ál Halífa, ma beszélt Abu Dhabi koronahercegével, Mohammed bin Zajeddel, és elmondta neki, hogy Bahrein támogatja az Egyesült Arab Emírségek kapcsolatok normalizálására tett lépését az Izraellel.

Cohen állítólag komoly szerepet játszott az elmúlt egy év során a normalizációra irányuló erőfeszítésekben az Emírségekkel.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök pénteken köszönetet mondott Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek, valamint Omán és Bahrein kormányának „az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti történelmi békemegállapodás támogatásáért, amely kiterjeszti a béke körét és az egész régió számára előnyös”.