A múlt homályából- most mondott le a polgármester – augusztus 25.én döntenek a választások kiírásáról
Célpontban Tállya polgármestere, Osika József (videó)
Dátum: 2009.05.16., 
Ma 2020. augusztus 19.én mondotta az alpolgármester asszony – hamarosan döntenek a választások kiírásáról. A településen sokan fájlalják a polgármester lemondását, de a jogerős itélet után nem maradt más választása. Bár a törvények szerint újra indulhat , s ezzel meghekkelheti a voksolást. Az országgyülési választások idején többen is éltek az erre időre járó mentelmi jogukkal. Nem világos, hogy az önkormányzatinál is lehetséges e ez a stratégia.

 

Ellopott erdő és ellopott föld – Mátyásdomb polgármestere magántulajdonban lévő erdőt termeltetett ki egy haveri vállalkozóval. A település első embere azóta gyanúsított. Tállyán pedig a pályázati pénzek elfűrészelésében jeleskednek. Jutott zseton a polgármester fiának, anyjának és hölgy ismerősének. Célpontban a kistelepülések nagy játékosai – szól a Célpont című műsor felvezetője. Az oknyomozó riporterek ezúttal Tállyán zavarták meg a “felelős politizálást”.

A felvétel ide kattintva letölthető (jobb egérgomb -> Cél mentése más néven). Letöltés után a videóban tetszőleges pontra lehet ugrani, a Tállyáról szóló rész 7 perc 38 másodpercnél kezdődik.

A HírTV Célpont című műsorának 2009. május 15-ei adása ezúttal a tállyai állapotokat vette górcső alá. Kiderül, hogy a szalmatüzelésű erőmű építése érdekében a világörökségi címet elsőként feladni kívánó polgármester és köre hogyan nyittatott uniós pályázati pénzből borászati iskola helyett diszkót. Szabó György családi vállalkozása is szóba kerül a térség szinte összes pályázatának megírásával kapcsolatban. Sajnos sem Osika József, sem a település jegyzője nem tudott válaszolni a felmerült kérdésekre.