Ásóval és járóbottal estek egymásnak a régi haragosok Gadnán

 

 

A Szikszói Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két férfival szemben.

 

A vádirat szerint, az idősebb vádlott 2020. február 27-én kora délután ittas állapotban  haragosa, a másik vádlott lakásához ment, ahol a ház mellett ásóval dolgozó férfit kiabálva szidalmazni kezdte, miközben a magával vitt ortopéd járóbottal hadonászott. Az idősebb vádlott végül a járóbottal kétszer ráütött a férfi közelben álló 15 éves lányának a jobb combjára, majd tovább szitkozódva elhagyta a helyszínt.

 

A fiatalabb vádlott nem hagyta annyiban a lányát ért sérelmet és az ásóval a kezében a támadó után indult. Mikor utolérte, az ásó lapjával a fején megütötte az idősebb vádlottat, illetve többször ráütött a védekezésként felemelt bal kezére is.

 

A vádlottak ezen kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

 

A kiskorú lány a bántalmazás következtében a comb zúzódásával járó nyolc napon belül gyógyuló sérülést, míg az idősebb vádlott nyolc napon túl gyógyuló kézközépcsont törést szenvedett.

 

A lány édesanyja, mint törvényes képviselő könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő az idősebb férfival szemben.

 

A járási ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével illetve ezen túlmenően egyiküket könnyű testi sértés vétségével, míg másikukat súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

 

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő idősebb vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg fiatalabb társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.