2020. 09. 08., k – 15:36

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök harminc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még azok közúti közlekedési balesetet okozhattak volna Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Tanácsoljuk, ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek, hogy mindannyian hazaérjünk.

A megye útjain 2020. augusztus 31-e és szeptember 6-a között százhárom közúti közlekedési baleset történt, ebből kilenc balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor harminc ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak. Az adatokhoz tartozó információ még, hogy a forgalomból kiállított sofőrök közül huszonkét(!) esetben az alkoholteszter bűncselekményi kategóriába tartozó értéket mutatott. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

motorA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

 „… hogy mindenki hazaérjen!”