A fejlesztési lehetőségekről egyeztetett Miskolc polgármestere a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral szerdán a Városházán.
Fotó: Juhász Ákos

A személyes találkozón szóba került mások mellett a Miskolc 2030 program, a Creative Region, valamint a 2021-27. közötti uniós pénzügyi ciklus is. Az ezekben rejlő lehetőségeket tárgyalta meg Veres Pál polgármester és György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

– Fontosnak tartjuk ezeket a találkozókat. Kíváncsiak vagyunk arra, mik a miskolci fejlesztési elképzelések. Miután átbeszéltük ezeket, megvizsgáljuk, hogyan tudjuk a fejlesztési zóna koncepcióba beilleszteni a miskolci szempontokat – fogalmazott az államtitkár.

György László kijelentette: az Északkelet-Magyarországi Fejlesztési Zóna fejlesztési terv a legkomplexebb és legjobban kialakított koncepció ma.

– A világgazdaság átrendeződése a magyar, és így a miskolci vállalkozások számára is nagy lehetőségeket rejt. Azért adtunk több mint 500 milliárd forintnyi beruházástámogatást a magyar vállalkozásoknak a veszélyhelyzet óta, hogy erre az átalakulásra fel tudjanak készülni.