A Velünk a Város frakció és a Fidesz–KDNP a városházi mikrofonok és kamerák kapcsán csapott újra össze – megjelent a BOON-n – ” még az elveszett kengurukat se képesek megtalálni….”

Kikerült az internetre egy hangfelvétel, amely Demeter Ervin az augusztus 20-a kapcsán szervezett ünnepségen a Miskolci Nemzeti Színházban akkor még megyei kormánymegbízottként tartott beszédének egy részletét tartalmazza. Ebben egy álmáról beszél, amelyben egy „ellenérdekelt titkosszolgálat arra törekszik, hogy hivatalától megfossza, és a helyére saját emberét ültesse”. A Securitate-t említi (az egykori román titkosszolgálat), mint amely az álmában megjelent.

Álomfejtés, személyeskedés

A miskolci közgyűlés Velünk a Város frakciójának két képviselője, Szopkó Tibor és Bartha György pénteken ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartottak, melyen arról beszéltek, hogy a volt kormánymegbízott a „secus módszerek” kapcsán arra utalhatott, azért kellett távoznia, hogy dr. Alakszai Zoltánnak „jól fizető állása legyen”. Ennek a módszernek a konkrét példája szerintük a közgyűlési teremben elhelyezett mikrofon és kamera, amellyel véleményük szerint a képviselőket figyelhették meg, valamint a Fidesz–KDNP városvezetése alatt hallgathatták le.

Nem volt semmilyen titkos megfigyelés, a nyilvános helyen elhelyezett kamerák kizárólag a nyilvános közgyűlések pontos dokumentálását segítették – reagált Hollósy András, a Fidesz–KDNP-frakciószövetség miskolci szóvivője. Kerestük az ügy kapcsán Demeter Ervint, aki csupán annyit válaszolt az Észak-Magyarországnak: „Az augusztus 18-án elhangzott ünnepi beszédem nyilvános, hozzáférhető a világhálón. Ahhoz sem hozzátenni, sem elvenni nem tudok.”

„A Velünk a Város frakciója immáron sokadszor bizonyította be, hogy Miskolc város vezetése és fejlesztése helyett fő tevékenységük az álomfejtés, a személyeskedés és a konkrétumok nélküli rágalmak lebegtetése lett. Ezeket visszautasítva, arra kérjük Veres Pál polgármester csapatát, hogy megalapozatlan kijelentéseket mellőzve, végre kezdjenek el dolgozni és vezetni ezt a várost!” – reagált a tájékoztatón elhangzottakra a Fidesz–KDNP miskolci képviselőcsoportja.

„Kezdjenek el végre dolgozni és nem másokra mutogatni, mert a miskolciak közel egy év városvezetői munkájukat látva a választási ígéretek megszegésén túl csak kátyúkat, dugókat, rendezetlen közlekedési viszonyokat, elherdált várfelújítást, radikális díjemeléseket, kevesebb rendészt, több önkívületi állapotban zaklató csoportot vesznek észre, köz- és létbizonytalanságot tapasztalnak és látnak. A jól fizető munkahelyek vonatkozásában pedig érdemes lenne a saját házuk táján sepregetni, mert kreált pozíciókkal, 5-6 jogcímen kapott milliós fizetésekkel, korábban sosem létező szóvivőkkel még az elveszett kengurukat sem képesek megtalálni” – tették hozzá.

( Ez az utolsó mondat teljesen mellbevágó – még az elveszett kengurukat se képesek megtalálni. Nem is tudom mi lesz ha ezek a kedves ugriburi állatok egyszercsak hazatalálnak.)