Akár kamu akár nem – a kapitányságon nem lehetsz öngyilkos – tilos az öngyógyszerezés
miskolci rendőrség

Olvasónk( olvasom az Északhirnökkön) küldte a képet, amely vasárnap délután készült a miskolci rendőrség előtt. Utánajártunk és megtudtuk. Bevittek egy 65 éves férfit egy 50 ezer forint alatti lopás miatt. Kihallgatás közben rosszul lett, elvitte a mentő, a kórházban meghalt.

Ennyi a hír-magam is csórtam ezt a barátom portáljáról.. Lehet, hogy igaz, lehet persze kamu is. A lényeg, hogy még nem tudjuk, miként is történhetett. Egy biztos aki lopott, s elkapták ott a helye a rendőrségen. Legyen az bárki. Főleg ha ötven ezernél kevesebbet csórt , bünhödjön. Sikkasztott , csalt volna legalább két milliárdot, s akkor már is három ügyvéd kisérte volna haza. Sajnos ez a piti bűnözők sorsa.

Különben erről  mi más is jutott volna eszembe, hogy 2017 novemberében magam is megjártam a miskolci fogdát. Bekerülhetsz  oda lopás nélkül is. Csak akarni kell, nagyon.

Nos, én már a parkolási incidensnél jeleztem, hogy megemelkedett a vérnyomásom – leegyszerűsítve, mondtam, rosszul vagyok és beülök a kocsimba, s beveszem a gyógyszerem. Nem rendőrök, a két egyenruhás nem engedte. Sőt meg se akarta hallani mit mondok.

A sztori már szakállas mint jómagam, a lényeg a miskolci fogdában is megismételtem a panaszomat. Nem tudtam, hogy a családom már behozta a gyógyszereimet a kapitányságra így a zsebemben lévőt akartam bevenni.  Nem engedték, elvették, mindent ki kellett pakolnom a zsebemből. Még a gondosan őrzött vadgesztenyéimet is. Ne, hogy már azzal tegyek kárt magamban, Hiába mondtam, hogy 68 esztendős vagyok és már volt agyi infarktusom. Elmagyarázták,  tilos bármilyen gyógyszert bevennem a hatóság előtt mert akár öngyilkos is lehetek. Megértettem a kincstári logikát. Mondtam akkor szóljanak egy orvosnak. Válasz majd a kihallgatás után.

Ezekután ha az a szerencsétlen tolvaj ott halt meg, senki ne csodálkozon. Minden törvényes volt.  Megeshet, hogy bosszúból halt meg, hogy előállították. Ha nála lett volna a patikaszere akkor se vehette volna be. Én már kitapasztaltam. A törvény az törvény.

Egyébként mások tragédiáján gonoszul posztolni nem valami szép dolog.