Hétvégén rajtol a 28. Bükki Hegyi Maraton

 

 

A 28. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutó viadalt szeptember 26-án, szombaton – az érvényben levő egészségügyi előírások maximális betartása mellett – rendezik meg Miskolcon. A valamennyi korosztály számára sportolási lehetőséget kínáló eseményre még a helyszínen, a Csanyik-völgy Királyasztalon kijelölt versenyközpontban is lehet jelentkezni.

A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub és a verseny alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek meg, hazánk első hivatalos terepfutó versenye. A sportág ebben az évben meglehetősen szűk lehetőségek közül választó barátai ezúttal is a megszokott távokra számíthatnak. A minimaraton  (3,5 km, futva és túrázva is), a SANOFI-kismaraton (10,5 km), a Nomád-félmaraton egyéni (21,1 km), a Nomád-maraton egyéni  (42,2 km) és maraton váltó (4×10,5km) további részleteiről a rendező egyesület  www.maratonclubmiskolc.hu honlapjáról lehet tájékozódni. A 10 órakor kezdődő verseny első rajtának mezőnyét Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, a verseny fővédnöke indítja útjára.

 

Bogár János is rajthoz áll

A már lezárult előnevezés során az ország minden részéből közel kétszáz futó jelentkezett be a nagy hagyományokkal bíró viadalra, melyre a verseny napján, a helyszínen is lehet még nevezni, 7.00-9.45 óra között. Az előnevezettek szeptember 25-én, pénteken, 16.00-19.00 óra között is átvehetik rajtszámaikat a Csanyikvölgy-Királyasztalon kijelölt versenyközpontban. Biztosan ott lesz a mezőnyben a hosszútávfutás egyik legnagyobb legendája, a 100 km-es Európa-bajnok, Sparthatlon-győztes, hatszoros Bécs-Budapest Ultramaraton első helyezett Bogár János, aki párjával, Varga Ildikóval együtt érkezik Miskolcra. János egyébként a „hőskorban” többször nyerte meg a Bükki Hegyi Maratont is.

Valamennyi célba érkezőt befutóéremmel, egy tál meleg étellel és XIXO üdítővel várják az „erdei stadionban”.

 

Odafigyelnek az egészségre

A koronavírus-járvány miatt az eredeti, június 13- i időpontról mostanra halasztott verseny házigazdái, a miskolci Marathon Club munkatársai valamennyi résztvevő és közreműködő egészségének megóvása érdekében elhatároztak néhány, az érvényben levő előírásoknak megfelelő intézkedést. A rajtszámok átvétele, és a helyszíni nevezés szabadtéren történik. A versenyközpontba lépéskor mindenki testhőmérséklet-mérésen esik át. Mindenkinek ki kell töltenie a helyszínen egy nyilatkozatot arról, hogy az elmúlt 14 napban nem érintkezett Covid-19 fertőzöttel, nem produkált a vírusra jellemző tüneteket. A versenyiroda személyzete maszkban és kesztyűben látja majd el a feladatát. A rajtszámok átvételénél, illetve a helyszíni nevezésnél be kell tartani a 1,5 méteres távolságot, illetve a rajtig a maszk viselését is ajánlják. Kézfertőtlenítőket helyeznek ki a versenyiroda asztalaira, valamint a frissítőpontokra. A frissítőpontok személyzete maszkban és kesztyűben végzi majd a munkáját. A tészta-partin és a büfében dolgozók is maszkban és kesztyűben tevékenykednek majd.

 

Belépési kedvezmények, rajtszám felmutatásával

A 28. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny résztvevői – rajtszám felmutatásával –  szeptember 26-án, szombaton és szeptember 27-én, vasárnap, az üzemeltetők felajánlásának köszönhetően rendkívül kedvező belépési lehetőséget vehetnek igénybe három kiemelt miskolci turisztikai létesítménybe:

  • A versenyközponttól 300 méterre található Miskolci Állatkert- és Kultúrparkot 100 Ft-os regisztrációs jeggyel lehet meglátogatni. http://miskolczoo.hu/
  • Nagy Lajos király egykori rezidenciájába, a Diósgyőri várba 50 %-os kedvezményt biztosítanak a tárlatvezetést is tartalmazó belépőjegy árából. A diákok, illetve nyugdíjasok 600 Ft/fő, a felnőttek 750 Ft/fő áron vásárolhatnak belépőt a jegypénztárban. https://diosgyorivar.hu/
  • Az európai hírű Miskolctapolcai Barlangfürdőbe 40%-os a belépési kedvezmény, melynek értelmében a felnőttek 5000 Ft helyett, 3000 Ft-ért, a 14 év alatti gyermekek 3700 Ft helyett 2220 Ft-ért tudnak jegyet váltani a fürdőbe, míg a családi (2 felnőtt, 1 gyermek) belépő 10.500 Ft helyett 6300 Ft-ért vehető igénybe. http://barlangfurdo.hu/