KÖZGYŰLÉS – AZ EREDMÉNYEKRŐL SZÁMOL BE A RENDÉSZET IGAZGATÓJA

Május helyett szeptemberre készült el a koronavírus-járvány miatt a Miskolci Önkormányzati Rendészet tavalyi évről szóló beszámolója. 2019 legnagyobb eredménye az operatív műveleti központ elkészülése volt.

Itt a nap 24 órájában figyelik a városban működő több mint 300 kamera képét. Az összehangolt munka eredménye, hogy a korábbi évek adataihoz képest csökkent például a KRESZ szabálysértések és az oltatlan kutyák száma, valamint megszűnt a zöld területen parkolás. Az operatív műveleti központ országos viszonylatban is különlegesnek számít, és olyan feladatok ellátására is lehetőség nyílt itt, amelyekkel korábban nem is számoltak: egyszerre tudják fogadni a telefonos megkereséseket, tudják szervezni a szolgálati munkát, és a térfelügyelet is itt történik.

Mindezek együtt az idősellátásban vizsgáztak a legjobban idén – mondta el Kovács László Csaba, a rendészet igazgatója. Ide érkeztek be a telefonhívások és innen szervezték az élelmiszerek házhoz szállítását is a tavaszi járványhelyzet idején.

A központban éjjel-nappal több mint 300 kamera képét figyelik. De például lakossági bejelentésekre is azonnal reagálni tudnak a műveleti központból.

Az állomány 2019-ben 160 fővel működött és csaknem 770 millió forintos költségvetésből gazdálkodtak. A rendészet igazgatója úgy értékelt, hogy eredményesen zárult a tavalyi év, és tapasztalataik szerint egyre kevesebb problémával találkoznak. Hozzátette, a város bizonyos területein csökkent a KRESZ szabálysértések száma, és megszűnt a zöld területen való parkolás. Az illegális szemétlerakás elleni harc viszont tovább folytatódik, mert bár van, ahol megszűntek a lerakóhelyek, más városrészekben viszont újak alakultak ki.