Ajándékba egy olvasmányos könyv – Kádártól Castróig – nem sokat kérek cserébe – osszák meg a kérésem

szanto_kadartolcastroig-1

Kedves Olvasóim,

Önök ajándékba megkapják az egyik legsikeresebb könyvemet a Kádártól Castróig. Most E book formátumban kód nélkül letölthetik. A továbbiakban Az Isten szabadságra ment című művemet is hasonlóképpen elolvashatják, ha kedvük tartja. Ha tavasszal újranyomják, a könyvet is megkaphatják. Nos, mindenki tudja ingyen se ebéd se vacsora nincs. Persze, hogy kérek valamit cserébe. Röviden, a miskolci Kazinczy utcai zsinagóga nemcsak a zsidóságé, Magyarország kultúrtörténeti építészeti öröksége. Szakrális jellegét megőrizve idáig is sok rendezvénynek adott helyet. A magyar kormány segítségével sikerült az épületet megmenteni, de a rekonstrukció során a kiszerelt padokat ömlesztve halomba rakták vissza. Sürgős restaurálásra szorulnak.

A jelenlegi helyzetben nem sok reményünk van központi támogatásra. Az ajtók helyreállításához dr. Lévai Anikó személyes közbejárására a Bethlen Gábor Alapítvány adott pénzt. A padok restaurálásához még legalább ötven millió forintra lenne szükség, hogy ne keletkezzen visszafordítatlanul végzetes milliárdos kár. A szú és a gombásodás a nem megfelelő tárolás egyre súlyosabb problémát jelent. A kérés, hogy aki ezt olvassa, tehetsége szerint legalább egy ezer forinttal segítse a helyreállítást.

Castrotól Kádárig , ez a könyvem számomra kasszasiker volt. Most E book formájában elolvashatják. Cserébe persze kérek valamit, s nem magamnak.

Minden szponzornak előre köszönetet mondunk. További kérés, hogy ezt a felhívást minél többen minél szélesebb körben osszák meg. Ezért is hálásak vagyunk. Számukra is tartozunk majd jegyekkel a helyreállítást követő ünnepi hangversenyre, koncertre.

Aki nem tudja innen letölteni – küldheti a mailcimét – postafordultával megkapja a belivet.

A miskolci zsidó hitközség számlaszáma   CIB Bank

10700086 – 66264491-51100005