Újabb miskolci eredmény – újabb gyár települ  ide – újabb munkahelyek létesülnek

 

 

Magyarországon hozza létre első Kínán kívüli gyáregységét a Chervon Auto, amelynek köszönhetően 138 új munkahely jön létre Miskolcon és környékén – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hétfőn.

Az elmúlt héten is egy miskolci eredményről számolhattunk be: újabb, 1,7 milliárd forintos beruházással folytatja működését Miskolcon a Patec. Ezen a héten pedig a Chervon miskolci fejlesztését jelenthette be a külgazdasági és külügyminiszter úr. A 17,5 milliárd forintból megépülő üzem évente 2 millió alkatrészt lesz képes legyártani mind a hagyományos, mind az elektromos autóipar számára.

Miskolc MJV Önkormányzata és a Külgazdasági és Külügyminisztérium között folyamatos az egyeztetés, ennek köszönhetően Veres Pál Miskolc MJV polgármestere ebben az évben már két alkalommal is fogadta Szijjártó Péter miniszter urat a Hivatalban. Miskolc vezetése – ahogy eddig is – továbbra is elkötelezett amellett, hogy várospolitika és nem pártpolitika mentén dolgozzon a városért. Veres Pál vallja, csak így érhető el Nagy-Miskolc fejlesztése, felvirágoztatása.