Mélyponton a repülőipar – a koronavírus miatt nem fejleszt a Lufthansa Technik Miskolcon – s ugye Debrecenben se holnap épül meg a BMV gyár

Tegnap tették közzé az elszomorító hírt. Természetesen pártállástól függetlenül mindenkit lesújtott a döntés. Majd megkezdödött a szokásos véleményílvánítási cunami. Anélkül, hogy senki nem örült ennek,  nem írták meg, sajnos Debrecen se jár jobban.  A BMV gyári beruházás jegelése ugyancsak traumát okoz. Nagyobbat mint a Lufthansa. Ott is már a személyzet, a dolgozók kiválasztásánál tartottak, amikor a jelenlegi világgazdasági helyzet miatt fontolóra vették a gyár megépitését. Noha ezért mi is bedobtuk magunkat, s kimaradtunk a pixisból józanul senki sem kajánkodott a debreceni kudarcon. Az sem titok, kikalkulálható, hogy a világjárvány alaposan visszaveti a szépen fejlödő hazai ipart. S ebben a tendenciában nem sokat számít majd, a városok politikai vezetésének milyensége.  Vigasztalásul – fő az egészség!

 

Miskolc város vezetése sajnálattal vette tudomásul, hogy a koronavírus-járvány miatt a vállalat történetének legnagyobb válságát elszenvedő Lufthansa Technik felfüggeszti miskolci beruházását.

 

A COVID-19 világjárvány gazdasági hatásai kiemelten sújtják a légitársaságokat és a repülőgép-ipari javításokat végző ágazatot, emiatt, ahogyan a Lufthansa Technik képviselői levelükben fogalmaztak, nem tudják biztosítani a cég hosszú távú túlélését. Miskolc város vezetése megérti és átérzi a vállalat helyzetének súlyosságát és továbbra is egyeztetéseket folytat a Lufthansa Technik képviselőivel.

 

Örömteli ugyanakkor, hogy nem a Lufthansa volt az egyetlen nemzetközi befektető, amely Miskolcot választotta beruházása helyszínéül, hiszen itt tervezi létrehozni első Kínán kívüli, 17,5 milliárd forintból megépülő gyáregységét a Chervon Auto, amelynek köszönhetően 138 új munkahely jön létre Miskolcon és környékén. A Patec pedig 1,7 milliárdból fejleszt Miskolcon, 71 új munkahelyet létrehozva.

 

Miskolc város vezetése továbbra is megtesz mindent azért, hogy a koronavírus világjárvány által okozott nehézségek közepette a város továbbra is vonzó célpontja legyen a hazai és a külföldi befektetőknek egyaránt.