Trump vagy Biden – korai még a gratuláció – érdemes megvárni a meccs végét – óvatosak az amerika szakértők  – a postások is beszálltak a kampányba

Komédiává fajul az amerikai elnökválasztás. Trump bejelenti a győzelmét, Biden meg a mosolyog a nem létező bajusza alatt. Az amerikai hírek – a megbízhatóak egyaránt Biden diadaláról beszélnek. A levélszavazatokkal nekik sincs szerencséjük mint nekünk.A postások kedvük szerint elrejtik vagy elszórják a nekik nem tetsző kopertákat. Az emberek pártszimpátiájuktől függően egymásnak esnek az utcán. A vesztésre állók már nemzeti tragédiát emlegetnek míg a reménybeli győztesek egy új világról álmodoznak. Megszólalnak az amerika szakértők, elemzik a várható helyzetet – ha Trump dupláz tovább javulhatnak a kapcsolataink az USA-val.  Biden nem a mi emberünk – sajnos ezt le is nyilatkozták a kormánypárti politikusaink. Ez akár az amerikai belügyekbe való beavatkozásnak is minősülhet a diplomáciában. Ha Trump veszít ez nem sok jót jelent számunkra. Gondolom higgadtan kivárjuk a meccs végét – s ha a bíró lefújta , akkor mehetnek Budapestről az üdvözlő táviratok. A gratulációs SMS- k. Emlékezetem szerint Trump mintha olyat mondott volna a közelmúltban, hogy ha nem őt hozzák ki győztesnek, fellebez, újraszámlálást követel és nem a szokásos módon adja át a Fehér Házat. Hogy ezt , miként értsük , elképzelni se tudom. Esetleg összefirkálja a falakat vagy bucsúzoul  szalonát süt az ovális teremben vagy a rakétainditó táska fogóját bekeni fokhagymakrémmel. Bármi is lehet. Kezdem belátnia putyini választások és az északkoreai politikai stabilitás egyre csábítóbb.  Semmi meglepetés, minden a papirforma szerint  zajlik.

Egyébként  annyi mindent megértem már, hogy tutira veszem, bárki is legyen a Fehér Ház lakója számunkra ez teljesen mindegy. Az aspiránsok számára természetesen nem közömbös, hogy ki repked majd One Force géppel, de amúgy a mi életünkben sok változást nem jelentenek. S ezt a szegény amerikaik se tudják, hogy bárkit is választanak ennek eredménye nem befolyásolja a járványhelyzetet, a munkanélküliséget, a gazdasági válságot és miegyéb földi nyavalyát.  Akik ezeket kampányokat támogatták nem buta emberek – mint a pályán mindkettőre fogadtak. Számukra bárki is a nyerő minden marad a régiben.