Hiányzanak a rendőrviccek – ma reggel mondta a miniszterelnökünk – bajtársak tegyenek valamit…..

Miniszterelnökünk ma reggel látogatást tett az ötödik kerületi kapitányságon.  Jóleső elégedettséggel nyugtázta, hogy semmi egyénieskedés a polgárok betartják a szigorú szabályokat, viselik a maszkot, a vendéglátóhelyek idejében bezárnak és kutyásokon kivül este nyolc óra után mindenki otthon ül. Majd a kisbuszban megjegyzi valaki, hogy manapság ritkán hallanni rendőrviccet.  Orbán Viktor helyesel, szerinte is elkelnének a jó rendőrviccek.

Mit is mondjak erre. Szivesen elküldeném a kilencvenes években megjelentetett gyűjteményemet, ebben se szeri se száma a zsidó, a rendőr és a mórickás vicceknek. Egyébként az interneten is ezerszámra lehet ilyeneket böngészni, főleg rendőrőset. Tényleg valamennyi szakállas, s ismerősként visszaköszönnek, nem újkeletűek. Mit jelenthet ez, vajon a mostani zsaruknak nincs humorérzékük vagy nekünk civileknek ment el a kedvünk az egyenruhás közegek karakirozásától.

A lényeg, hiányzanak a jó rendőrviccek – kedves bajtársak tegyenek valamit, ha még erre is futja az idejükből.  Szeretnénk már felszabadultan kacagni.